VIDEO: Proputovao čitavu Afriku sam na motociklu

Spencer Conway iz Biddendena u Kentu postao je prvi čovjek koji je potpuno sam obišao afrički kontinent na dva kotača. Ovim putovanjem je za udrugu Spasimo djecu prikupio više od 26.000£.

Ovaj 42-godišnji učitelj engleskog jezika, odrastao je u Africi gdje su mu roditelji radili za britansku vladu.

Tijekom putovanja kroz Afriku Conway je više puta izbjegao smrtnu opasnost. U Keniji su pucali na njega, u Egiptu su ga gotovo kamenovali ljuti seljaci, opljačkan je na granici između Namibije i Angole, a više od dva tjedna je potrošio na čekanje viza i rezervnih dijelova…

Njegovo putovanja kroz 34 zemlje trajalo je devet mjeseci, piše Telegraph.co.uk.

‘Nevjerojatno je vratiti se kući, iako mislim da proživljavam nešto poput obrnutog kulturnog šoka. U jednom trenutku prevalio sam 2000 km bez da sam vidio drugu osobu, tako da je prilično teško prilagoditi se’, kaže Conway.

Svoje 37.000 milja dugo putovanje, na Yamahi XT660 započeo je u Tunisu. Zatim je preko Libije krenuo dalje na jug istočnom stranom kontinenta, da bi se na sjever Afrike vratio putujući kroz države na zapadnoj obali. Prošao je i kroz Demokratsku Republiku Kongo, koja se smatra jednom od najnestabilnijih zemalja u svijetu.

‘Jedna od najopasnijih stvari koja mi se u životu dogodila je kada su tri naoružana napadača otvorila vatru na mene na granici između Kenije i Tanzanije. Sretan sam što sam prošao neozlijeđen, ali sam morao put nastaviti pješice, jer je jedan kotač otpao s motocikla’, priča Conway.

Conwayu je tijekom putovanja jako nedostajao krevet i krov nad glavom, jer je većinu noći proveo sam u grmlju.

Prije njega su i drugi motociklisti putovali Afrikom, a snimljen je i dokumentarac na tu temu pod imenom Two Long Way Down, ipak Spencer Conway je prvi koji je to napravio sam samcat.

Povratak na Net.hr