U Zagrebu dani izraelskog filma

Od ponedjeljka će zagrbeački ljubitelji filma imati prilike pogledati suvremenu izraelsku produkciju.

ZAGREB, 5. svibnja (Hina) – U zagrebačkom kinu “Jadran” od 8. do 12. svibnja održat će se Dani izraelskog filma, koje organiziraju izraelsko veleposlanstvo i Zagrebački kinematografi.

Dane suvremenoga izraelskoga filma otvorit će film “Kadosh”, redatelja Amosa Gitaija. Taj film, koji se natjecao na filmskom festivalu u Cannesu 1999., bit će 8. svibnja prikazan samo za uzvanike na svečanosti otvaranja Dana izraelskoga filma.

Nakon toga, 9. svibnja, bit će prikazan “Passover fever”, koji je dobio nagradu za najbolji scenarij na međunarodnom festivalu u Montrealu 1995., a režirao ga je Shemi Zarhin. U srijedu, 10. svibnja, bit će prikazan film “Saint Clara”, redatelja Urija Sivana i Arija Folmana. Tragikomični akcijski film “Under Western Eyes”, koji je dobio nagradu “Wolgin”, redatelja Gioraja Asaulova i Shahara Katzava, bit će prikazan 11. svibnja te “Dybbuk”, dobitnik pet nagrada Izraelske filmske akademije 1997., redatelja Yossija Somera, 12. svibnja.

Filmovi su titlovani na engleskom jeziku. Ulaznice za sve filmove, osim za “Kadosha”, moći će se kupiti u slobodnoj prodaji, a prikazivanje počinje u 21 sat.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr