ODMAH SU SE JAVILI AMERIKANCI / Skandalozni Vulin pozvao na ujedinjenje svih Srba u jednu državu: 'Želimo li opstati...'

Image
Foto: PIXSELL, Srdjan Ilić

Rekao je kako Europska unija od početka ima licemjeran odnos prema Srbiji i kako 'postavlja pokretne mete kada je riječ o ispunjenju zahtjeva za članstvo'

12.7.2022.
13:20
PIXSELL, Srdjan Ilić
Play logo

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je kako je jedini način za stabilnost Balkana da svi Srbi žive u istoj državi.

"Želimo li opstati, vrlo brzo ćemo postati jedinstven politički narod, kao prvi korak ka ujedinjenju… Jedini način da Balkan ostane stabilan je da Srbi žive u jednoj državi. Svi sukobi na Balkanu počinju diskriminacijom Srba. Tamo gdje poštuju prava Srba nemaju problem sa 'srpskim svijetom", rekao je Vulin u intervjuu za Politiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah stigle reakcije veleposlanstava

Također je rekao kako Europska unija od početka ima licemjeran odnos prema Srbiji i kako "postavlja pokretne mete kada je riječ o ispunjenju zahtjeva za članstvo". Na te su izjave odmah reagirali iz veleposlanstava Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu i Sarajevu.

U veleposlanstvu SAD-a u Srbiji naglasili su da "komentari ministra unutarnjih poslova o ujedinjenju svih Srba u jednu državu nisu u skladu s Daytonskim sporazumom i proturječe integraciji Srbije u europske strukture."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Taj status je podijelilo i američko veleposlanstvo u Sarajevu te su još dodali kako će "SAD uvijek podržavati BiH, njezin suverenitet i teritorijalni integritet, kao i njezin multietnički karakter - jedna država, s dva entiteta, tri konstitutivna naroda i ostalima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo