PLAĆENICI I STRANI AGENTI

VRAŽJA SUMA: Ova čudna žena iz Oregona tvrdi da FBI surađuje s đavlom i traži 666 milijardi

Žena optužena za zavjeru u zauzimanju utočišta za divlje životinje u saveznoj državi Oregon podnijela je kontratužbu u kojoj je optužila savezne vlasti da surađuju s đavlom te zahtijeva odštetu od 666.666.666.666,66 dolara.

Shawna Cox, koji je dospjela na naslovnice svojom verzijom događaja koji su su doveli do smrti Roberta “LaVoya” Finicuma, rekla je da su i drugi militanti bile žrtve brojnih zločina koje su počinili plaćenici i strani agenti.

“Tvrdim da smo ja i ostali koji su sudjelovali u tim akcijama pretrpjeli štete od đavolje rabote u vrijednosti koja premašuje 666666666666,66 dolara”, piše u prigovoru koji je Cox predala na saveznom sudu u Oregonu.

Broj “666” dolazi iz Knjige Otkrivenja u Novom zavjetu, a neki fundamentalistički kršćani vjeruju da označava “zvijer” ili anti-Krista.

REZERVAT U OREGONU: Prekinuta okupacija, jedna osoba poginula

Coxičin prigovor, koji odvjetnca nije potpisala, najnoviji je obrat u slučaju da je daleko od završenog: 16 militanata suočeno je s optužbama za zavjeru, a Finicumova Obitelj još čeka njegovo tijelo, koje je nakon stradavanja u okršaju s državnom policijom Oregona predano na obdukciju.

Osim toga, vlasti još uvijek pokušavaju utvrditi koliki je ukupni trošak okupacije koja je trajala gotovo šest tjedana.

Odvjetnica ostala bez riječi

Okupacija je počela 2. siječnja kada su aktivisti prosvjedovali protiv povratka u zatvor dvojice rančera koji su osuđeni zbog paljenja vatre na državnoj zemlji te su zauzeli sjedište Prihvalitišta Malheur u blizini Burnsa, država Oregon.

U svom protivljenju da savezne vlasti kontroliraju zemlju koju rančeri koriste za ispašu stoke i računa koje moraju plaćati Vladi, okupatori su pokrenuli akciju koja podsjeća na tzv. Sagerbush pobunu, desetljećima star sukoba oko federalne nadležnosti nad milijunima hektara zemlje na Zapadu SAD-a.

Zajedno s Cox uhićen je i vođa skupine Amon Bundy, kao i deseci njegovih sljedbenika. Njegov otac, Cliven Bundy, uhićen je proteklog tjedna u vezi s odvojenim obračunom koji se dogodio 2014. godine blizu njegovog ranča u Nevadi.

Finicuma su ubili pripadnici državne policije Oregona nakon što je iskočio iz automobila koji se zaustavio na barikadi koju su postavili pripadnici snaga reda.

FBI, koji je objavio snimku u pucnjave, objavio je da je 54-godišnjak posegnuo za pištoljem, ali Cox, koja je također bila u autu, rekla da je Finicum hladnokrvno ubijen.

Tiffany Harris, odvjetnica Shawne Coxs, rekla da je nema komentara na kontra-tužbu svoje klijentice.

Povratak na Net.hr