'VEZALI SU ME I PONIŽAVALI': / Živi u Britaniji gotovo 30 godina, a preko noći je deportirali s 12 funti u džepu

3.3.2017.
8:51
Facebook
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Irene Clennell, 52-godišnjakinja koja je u nedjelju deportirana iz Velike Britanije u Singapur, podijelila je svoju priču s novinarima britanskog Guardiana.

"U Ujedinjenom Kraljevstvu živim od 1988. godine. Udala sam se za Britanca prije 27 godina. No, to nije spriječilo moje donedavne sunarodnjake da me javno ponize i protjeraju nazad u Singapur bez ikakvog pravnog savjeta, sa svega 12 funti u džepu", rekla je vidno uznemirena i djelomično rezignirana Irene.

Naime, Irene je vezana lisicama, njezinu su svaku riječ zapisali policijski službenici, koji su čak stajali pred vratima dok je išla izvršiti nuždu.

"Suprug mi se zove John, on je britanski državljanin. Moja djeca su Britanci, kao i unuče. Ipak, preko noći sam vezana lisicama i odvedena u škotsko selo, da bih se već sljedeći dan našla u škotskom pritvoru, a potom na prisilnom putu za rodni Singapur", prisjetila se Clennell i zapitala se - ako su britanske vlasti nju tretirale na ovakav degradirajući način - kakve šanse imaju imigranti?

Bez obzira na to što su integrirani građani, kaže Irene, tamošnje vlasti ljude koji u Britaniji nisu rođeni smatraju građanima drugog reda, kriminalcima.

Irene i John su prije nekoliko godina otišli u Singapur, povevši tamo i djecu. John i djeca su se nakon nekog vremena vratili, a Irene je ostala kako bi se brinula o svojim smrtno bolesnim roditeljima. Prije toga je imala doživotnu vizu, da bi joj po povratku bila dana tek šestomjesečna.

Ovaj slučaj, koji je Britaniju dogao na noge, naglašavaju borci za prava migranata, nije izoliran. "Ovakve se stvari događaju sve učestalije, a sve zbog toga što je ksenofobija u porastu, pogrešno se smatra da su migranti opasni", ističu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ostaje vidjeti kako će se njezin slučaj riješiti.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali