VELIKA AKCIJA U ARGENTINI / Uhićen unuk ustaškog stožernika: Zvali su ga 'El Croata', bavio se tržištem crnih valuta: Lani je luksuzno oženio manekenku

Image
Foto: Screenshot

Rojnica je bio upleten u tržište crnih valuta, a prema pisanju BBN-a, navodno je koristio putničku agenciju kao paravan za pranje novca i utaju poreza

17.10.2023.
17:09
Screenshot
VOYO logo

U Buenos Airesu uhićen je Ivo Esteban Rojnica, poznat kao gradski kralj ilegalne valute. Poznat kao 'El Croata', Rojnica unuk ustaškog stožernika Ive Rojnice koji je nakon Drugog svjetskog rata pobjegao u Argentinu.

Rojnica je bio upleten u tržište crnih valuta, a prema pisanju BBN-a, navodno je koristio putničku agenciju kao paravan za pranje novca i utaju poreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasti su provele niz racija u Rojničinim prostorijama, a pronađeni dokazi uključivali su strojeve za brojanje novca, bankovnu evidenciju, oružje i velike količine gotovine. Daljnje istrage sugerirale su Rojnicu da je vodio offshore račune i kupovao nekretnine u brojnim zemljama.

Njegovo uhićenje izazvalo je šok na argentinskom crnom tržištu deviza, destabilizirajući njegovo poslovanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Ovdje je došlo do pucnjave. Policija blokira pristup ulicama i sve nadgleda

Veliko vjenčanje prije godinu dana

Rojnica se prije godinu dana oženio manekenkom Melinom Cammertoni u bazilici Presvetog Sakramenta u San Martínu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je to vrlo tradicionalno vjenčanje s ulazom u kino, zavjetima vječne ljubavi uz pjevanje zbora iz Teatra Colón i gudačkog kvarteta dostojnog kraljevske obitelji. Građansko vjenčanje bilo je u La Lucili. Za scenografiju je bio zadužen Ramiro Arzuaga. Čak su dali napraviti i namještaj posebno za ovaj događaj", pisao je časopis Caras .

Večer prije, mlada, porijeklom iz Córdobe, smjestila se u hotel Alvear. Nakon vjerskog obreda uslijedila je zabava. Iznajmili su dvoranu u La Ruralu za 500 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo