Play ponuda

UHIĆEN MUŠKARAC KOJI JE POSLAO SUMNJIVE PAKETE KONZULATIMA U AUSTRALIJI: / Prijeti mu 10 godina zatvora

Image
Foto: afp

Pojedini mediji prenijeli su da neki paketi sadrže azbest, materijal koji se koristi u građevinarstvu i može izazvati zdravstvene probleme

10.1.2019.
7:19
afp
Play ponuda

Australska policija priopćila je kako je uhitila muškarca osumnjičenog da je poslao 38 sumnjivih paketa na adrese 14 veleposlanstava i konzulata diljem Australije među kojima i na adresu hrvatskog diplomatskog predstavništva.

Osumnjičeni, kojemu je 48 godina, pakete je poslao na niz adresa uključujući i američke te britanske misije u Melbourneu. Reuters navodi da mu prema australskim zakonima prijeti i do deset godina zatvora.

U hrvatskoj pošiljci bila još tri paketića

Poznato je da je hrvatski konzulat u Melbourneu jedno od diplomatskih predstavništava u Australiji koji su u srijedu primili sumnjive pakete. Pošiljku su primili redovnom poštom, a u njemu su bila još tri manja paketića.

Osoblje konzulata pozvalo je vatrogasce i saveznu policiju koja je preuzela pakete no nije bilo potrebe da se konzulat evakuira.

Poneki paketi sadrže azbest

Australska federalna policija u srijedu je objavila da istražuje sumnjive pakete poslane nizu veleposlanstava i konzulata u Canberri i Melbourneu, ali nije službeno objavila o kojima je riječ.

Pojedini mediji prenijeli su da neki paketi sadrže azbest, materijal koji se koristi u građevinarstvu i može izazvati zdravstvene probleme.

Play ponuda
Play ponuda