Ubili kćer kiselinom jer je gledala dečke na motorima

Pakistanska policija uhitila je okrutne roditelje koji su svoju kćer istukli i zalili je kiselinom jer su posumnjali da ima odnos s mladićem s kojim je razgovarala ispred kuće. Djevojka je brzo umrla.

Okrutnost koja se dogodila u ponedjeljak u selu Koi Rata prijavila starija sestra preminule 15-godišnje Anvu Sha, nakon čega je policija uhitila Mohammada Zafara i njegovu suprugu. Sestra je postala sumnjičava na dan sprovoda, jer roditelji nisu htjeli pokazati lice preminule, što je običaj.

Kako prenosi BBC, djevojka je u ponedjeljak ispred kuće promatrala dva mladića koji su se provezli na motociklima. S jednim je od njih i progovorila, nakon čega je otac posumnjao da su u vezi.

Policija tvrdi da su roditelji priznali što su napravili “u ime časti obitelji”, nakon čega su optuženi za ubojstvo, no prvi izlazak pred sud im je u petak kada će se saznati kakva je njihova obrana.

Nisu je odveli u bolnicu

“Zafar ju je pretukao i zalio je kiselinom uz pomoć svoje supruge. Djevojka je bila teško opečena i nisu je odveli u bolnicu sve do sljedećeg jutra. Preminula je u srijedu”, kazao je AFP-u lokalni policijski službenik Tahir Ajub.

Liječnici su agenciji otkrili da je djevojka u trenutku kada je zaprimljena u bolnicu imala opekline na gotovo 70 posto površine tijela te da joj nije bilo spasa.

Lani su u Pakistanu zbog časti ubijene 943 žene, čak stotinu više nego u 2010. godini.

Povratak na Net.hr