DOBAR ODNOS CIJENE I KVALITETE / Susjedi poludjeli za neočekivanom destinacijom: 'U Hrvatskoj je triput skuplje'

Image
Foto: Shutterstock

Turistima iz Srbije kao ljetna destinacija sve je privlačnija Bugarska. Priznaju da se Crno more s Jadranom ne može usporediti, ali to nadoknade kvaliteta smještaja i usluge te posebno - cijene

10.7.2024.
8:15
Shutterstock
VOYO logo

Hrvatska ne smije biti skuplja od Italije i Španjolske - zagrmio je neki dan novi ministar turizma Tonči Glavina i rekao ono što mnogi Hrvati, a i turisti misle. Naša je obala za džepove mnogih postala nedostižna pa se turisti okreću drugim odredištima u Europi.

Turistima iz Srbije tako je kao ljetna destinacija sve privlačnija Bugarska. Iako se, priznaju, kupanje u Crnom moru ne može se usporediti s Jadranom, kvaliteta smještaja, usluge i cijene to nadomještaju, piše Kurir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako se ne može uspoređivati s prelijepim Jadranom, smještajni kapaciteti i povoljne cijene privlače sve više turista u Bugarsku", piše Kurir.

'Hrvatska je najskuplja'

Za ljetovanje uglavnom biraju Grčku, Crnu Goru i Egipat, ali ove godine vidi se porast interesa za ljetovanjem u Bugarskoj. Srpski mediji navode da ono što u Bugarskoj mogu dobiti za 300 eura, u Crnog Gori će platiti duple skuplje, a u Hrvatskoj čak tri puta više za isti aranžman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NIJE SVE SKUPO /

Na more s tankim budžetom: Pronašli smo 14 jeftinih mjesta za ljetovanje u Hrvatskoj

Image
NIJE SVE SKUPO /

Na more s tankim budžetom: Pronašli smo 14 jeftinih mjesta za ljetovanje u Hrvatskoj

"Bugarska je godinu unazad jedna od destinacija koja ima iznimno dobar odnos cijene i kvalitete i to se prepoznaje na našem tržištu. Imamo veliki broj ljudi iz istočne i jugoistočne Srbije koji tamo ljetuju", potvrdio je direktor Nacionalne udruge turističkih agencija Srbije YUTA Aleksandar Seničić za TV Prva.

Dodaje da je odmor u Grčkoj, posebno apartmani, poskupio u prosjeku deset do 15 posto, a u Hrvatskoj i do 25 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A da je Hrvatska postala preskupa ovih dana pišu i austrijski, njemački i slovenski mediji. Austrijski ugledni portal Heute piše da su u Hrvatskoj cijene eksplodirale, a češki portali upozoravaju svoje građane da se pripreme na cijene smještaja, restorana, nezaobilazne kuglice sladoleda i pića poput piva i vina, koje će, predviđaju, ove godine biti na maksimumu.

POGLEDAJTE VIDEO: Čak 42 posto Hrvata nema za ljetovanje: 'Treba nam dvije tisuće eura. Skupljamo u kasicu prasicu cijelu godinu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo