'NIŠTA NIJE NEIZBJEŽNO'

TRUMP O NAPADU NA SJEVERNU KOREJU: ‘Ako se odlučimo na vojnu opciju, bit će to za njih vrlo tužan dan’

Američki predsjednik Donald Trump rekao je danas da bi radije izbjegao vojnu opciju kao odgovor na nuklearne prijetnje Sjeverne Koreje, no da prijašnji diplomatski napori nisu uspjeli spriječili Pjongjang da razvija projektile.

“Vojna akcija zasigurno je jedna od opcija. Je li neizbježna? Ništa nije neizbježno”, rekao je Trump na konferenciji za novinare.

“Radije ne bih koristio vojnu opciju”, kazao je Trump. “Krenemo li vojnom opcijom na Sjevernu Koreju, bit će to vrlo tužan dan za Sjevernu Koreju”.

‘BIO BI TO NAJPOGUBNIJI RAT IKAD’: Trump prijeti Sjevernoj Koreji, a to bi ga moglo uvući u neželjeni sukob s najmoćnijim suparnikom

Pritisak Washingtona ojačao je otkad je Sjeverna Koreja u nedjelju izvela šesti i najveći nuklearni test.

Taj pokus, zajedno sa serijom raketnih lansiranja, pokazao je da je Pjongjang blizu ispunjavanju cilja o razvoju moćnog nuklearnog oružja koje bi moglo dosegnuti SAD.

PRIPREMA SE PAKLENI PLAN? Novinari upitali Trumpa hoće li Amerika napasti Sjevernu Koreju, evo što je odgovorio

KIM JONG UN OPET PRIJETI TRUMPU: ‘Nikad neću prestati širiti nuklearni program! Spremite se za sudnji dan’

SAD želi da Vijeće sigurnosti Un-a nametne naftni embargo Sjevernoj Koreji, zabrani izvoz tekstila i zapošljavanje radnika iz Sjeverne Koreje u inozemstvu, zamrzne imovinu sjevernokorejskom čelniku Kim Jong-Unu te mu zabrani putovanja u inozemstvo.

S novim sankcijama slaže se Kina, glavni saveznik Pjongjanga, ali smatra da treba i nastaviti podupirati dijalog kako bi se riješila kriza na Korejskom poluotoku.

Povratak na Net.hr