Play ponuda

TRAGEDIJA U ADENSKOM ZALJEVU: / Prevrnuo se brod s migrantima - 46 ih se utopilo, 16 nestalih

Image
Foto: AFP / ilustracija

Osoblje Međunarodne organizacije za migracije izvijestilo je da se 46 migranata utopilo, među njima 37 muškaraca i 9 žena te da se 16 osoba vode kao nestale

6.6.2018.
23:24
AFP / ilustracija
Play ponuda

Četrdeset šest migranata, najvjerojatnije Etiopljana, utopilo se a šesnaest se vode kao nestali kada je u srijedu njihov brod na kojemu je bilo najmanje sto ljudi potonuo na putu u Jemen, nakon prolaska Adenskog zaljeva, priopćila je UN-ova agencija za migracije.

Osoblje Međunarodne organizacije za migracije (IOM) stiglo je u pomoć preživjelima i izvijestilo da se "46 migranata utopilo, među njima 37 muškaraca i 9 žena", dodajući da se 16 osoba vode kao nestale.

Pošli u potragu za poslom

Brod je u utorak isplovio iz luke Bossasso u Somaliji. Na njemu su bila 83 muškarca i 17 žena koji su pošli u potrazi za poslom u Jemenu i u Perzijskom zaljevu, priopćio je IOM prenoseći izjave preživjelih.

Nesreća se dogodila nekoliko dana pošto je IOM pomogao 101 Etiopljaninu, među kojima je bila 51 žena i 33 djece, da iz Jemena dođu u Džibuti, pošto su se razbuktali sukobi u Jemenu nedaleko od važnog lučkog grada Hodeide.

Play ponuda
Play ponuda