Play ponuda

TEŠKI I TUŽNI DANI ZA EKVADOR: / Po zadnjim podacima poginulo je 646 ljudi, seizmolozi očekuju još podrhtavanja tla

Image
Foto: AFP, ARIEL OCHOA

U potresu magnitude 7,8 po Richteru koji je prošlu subotu pogodio Ekvador, po zadnjim je podacima poginulo je 646 ljudi, rekao je u subotu predsjednik države Rafael Correa.

23.4.2016.
21:13
AFP, ARIEL OCHOA
Play ponuda

"Ovo su uistinu teški i tužni dani za našu domovinu. Zemlja je u krizi", rekao je vidno potreseni Correa u redovitome subotnjem tv-obraćanju svojim sugrađanima.

Očekuje se još podrhtavanja tla

Nakon prvoga i najsnažnijeg potresa jakosti 7,8 uslijedilo je puno slabijih tijekom čitavih proteklih tjedan dana, a seizmolozi očekuju slabija podrhtavanja tla još nekoliko tjedana.

S obzirom na to da je uništeno gotovo 7000 zgrada, više od 26.000 stanovnika živi u skloništima, a o osiguranju reda i mira u potresom pogođenim područjima brine oko 14.000 ljudi.

Šteta od dvije do tri milijarde dolara

Ekvadorska vlada preživjele u područjima pogođenim potresom opskrbljuje vodom, hranom i lijekovima dok se bar djelomično ne saniraju posljedice. Epicentar potresa koji je prošlu subotu pogodio šest obalnih regija bio je u podmorju blizu sjeverozapadne ekvadorske obale, a ondje je zabilježena i veća materijalna šteta. Predsjednik Correa procijenio ju je na dvije do tri milijarde dolara.

Play ponuda
Play ponuda