TAJNI DOSJE POKAZAO PRAVO HITLEROVO LICE: / 'Bio je gay, volio je tinejdžere, a privlačio ga je čovjek čiji je nadimak bio 'Gospođica Ana'

Dosje je opisao Hitlerove veze sa ženama i njegovu potrebu da mu partnerica bude 'napola majka, napola draga', opisavši i njegove homoseksualne tendencije

9.10.2018.
9:59
AFP / screenshot
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tajni CIA-ini dosjei o nacističkom vođi Adolfu Hitleru koje je otkrio Daily Star govore o profilu Adolfa Hitlera napravljenog 1942. godine za vrijeme Drugog svjetskog rata. Tamo se tvrdi kako je Adolf Hitler imao homoseksualnu crtu i kako je mladost proveo u hostelu koji je imao reputaciju po tome što su tamo odlazili muškarci tražeći 'homoseksualni užitak', navodi The Daily Star.

Dosje koji je sada deklasificiran, na sebi je imao oznaku 'tajno', a sastavio ga je Ured za strateške usluge, preteča CIA-e, te sastoji se od biografskog opisa nacističkog vođe. Dokument je sastavljen gotovo godinu dana nakon što se SAD-e ušao na strani Antante u Drugi svjetski rat.

Tema brojnih rasprava

Tamo se opisuje kako je Hitler bio upoznat s mladim žigolima i libertincima za vrijeme svojega života u Beču prije Prvog svjetskog rata.

Hitlerova seksualnost je više od pola stoljeća tema brojnih rasprava kako povjesničari i biografi pokušavaju shvatiti nacističkog vođu još od njegovog samoubojstva pred kraj Drugog svjetskog rata. Poznato je kako je imao dugogodišnju partnericu Evu Braun koju je oženio noć prije svojeg i njezinog samoubojstva, te se smatra kako je bio zaljubljen u svoju vlastitu nećakinju Geli Raubal.

'Opasni kao kuga'

Homoseksualnost je bila strogo zabranjena za vrijeme nacizma, te je čak 15 tisuća ljudi poslano u koncentracijske logore zbog toga. A oni koji nisu poslani u logore su morali nosili ružičastu zvijezdu. Hitler ih je jednom prilikom opisao 'opasnima kao kuga'.

Upravo činjenica kako su šefovi obavještajnih agencija prihvatila mogućnost da je Hitler imao homoseksualne sklonosti za vrijeme rata govori kako postoji mogućnost da je to istina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

'Napola majka, napola draga'

Dosje sadrži potpunu analizu Hitlerove osobnosti, interesa, fizičkog stanja, prehrane, religije i seksualnost.

Iako analiziraju njegove veze sa ženama, te Hitlerovu želju za partnericom koja će biti 'napola majka, napola draga', dosje u detalje donosi Hitlerove homoseksualne sklonosti, piše The Daily Star.

Gospođica Anna?

"Informacije koje su došle do mene s vremena na vrijeme dovele su me da smatram Hitlera sadomazohističkim tipom čovjeka koji ima moguće homoseksualne tendencije u sebi", navodi se u dosjeu.

Smatra se kako je nacistički vođa imao seksualnu privlačnost prema Rudolfu Hessu, njegovom zamjeniku koji je uhvaćen 1941. godine. A Hessu je nadimak bio 'gospođica Anna' od strane drugih pripadnika nacionalsocijalističke stranke zbog njegove navike da na balove dolazi odjeven kao žena.

U dokumentu se navodi kako su Hitlera privlačili tinejdžeri, te se smatra kako on nije imao homoseksualne veze tijekom svojega života u Beču.

Neuspjeli pokušaji

Međutim, smatra se kako je bio sklon povremenim histeričnim ispadima sadomazohističke naravi povezanima sa seksualnom frustriranošću. Dosje je zabilježio neuspjele pokušaje Adolfa Hitlera sa suprotnim spolom, te njegove razgovore s prijateljem Ernstom Hanfstaenglom gdje je objasnio svoj bijes prema ženama.

"Njegove je seksualan život dualan kao i njegovi politički stavovi. On je istovremeno homoseksualan i heteroseksualan, socijalist i vatreni nacionalist, žena i muškarac. I dok je pravi Adolf Hitler nedostižan za analizu, postoje neke činjenice koje dokazuju kako je njegova seksualna situacija neodrživa, pa čak i očajna. Mora biti psihička, ako i ne fizička prepreka koja čini seksualno ispunjenje nemoguće," navodi se u dosjeu, piše The Daily Star.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali