SIJAČI TERORA OBJAVILI ČIME SVE RASPOLAŽU: / Za smrtonosne napade koriste dronove izrađene za američku vojsku

24.1.2017.
23:10
Screenshot/YouTube
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravljani s tla, smrtonosni dronovi, prikazani u propagandnom videu samoproglašene Islamske države, snimljeni su kako nadlijeću nad Mosulom. Video prikazuje i trenutak ispuštanja bombe na civile, piše Daily Mail.

Pohvalili se opremom

U propagandom videu prikazana su i ostala 'čuda' moderne vojne artiljerije, kao i borci ISIS-a kako pripremaju vozila za svoje smrtonosne pohode, priprema prsluk-bombi, kao i prizori bombardiranja i razaranja kuća i zgrada.

Ono što najviše čudi su upravo dronovi koji su poznati po tome da ih koristi američka vojska za zračne opservacije.

Prema izvješću američke vojske koja se nalazi na sirijskom tlu, koalicijske snage zabilježile su zračnu aktivnost, odnosno prelijetanje najmanje jednog drona na dan u posljednja dva mjeseca.

Odgovor na nagađanja

Ovaj propagandni video objavljen je samo nekoliko dana nakon što se u javnosti proširila informacija da je vođa ISIS-a Abu Bakr al-Baghdadi, ozlijeđen u zračnim napadima na sjeveru Iraka.

Mastermind terorističke skupine navodno je ranjen u bombaškom pohodu. Podsjećamo, mediji širom svijeta u nekoliko su navrata pisali kako je vođa ISIS-a Abu Bakr al-Baghdadi ubijen u napadima, no, prema posljednjim informacijama objavljenima od strane Pentagona u prosincu 2016. godine, Abu Bakr al-Baghdadi je živ.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali