Play ponuda

SAMOUVJERENI VUČIĆ PONOSNO IZJAVIO: / 'Srbija će po BDP-u za godinu dana prestići Hrvatsku'; 'Dakle, vidite, para ima'

Image

Predsjednik Srbije izjavio je da će Srbija za godinu dana prestići Hrvatsku po BDP-u, dok će za prestizanje u plaćama biti potrebno šest godina

1.6.2020.
8:41
Play ponuda

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na televiziji Pink pa je, govoreći o BDP-u države i plaćama, rekao da će Srbija prestići Hrvatsku i to u roku godine dana. S njim u studiju Happy televizije gostovao je i poznati liječnik, epidemiolog Branimir Nestorović koji se prvo smijao koronavirusu.

Vučić je kazao da bi Srbija bez koronavirusa imala najveći rast u Europi te dodao da se "najveći dio građana Srbije raduje uspjehu zemlje, ali da se ne mogu naviknuti da je Srbija najupješnija pa moraju kukati".

shimmer fallback
shimmer fallback

"Uvijek sam bio protiv te politike kukanja. Izvoz IT sektora će za godinu i pol dana prestići poljoprivredu. Mi moramo rasti i strukturno jačati poljoprivrednu i obrazovanje i pa da da spremno uđemo u četvrtu industrijsku revoluciju", kazao je Vučić na Pinku.

Image
VUČIĆ: /

'Rast Srbije se ne može mjeriti s hrvatskim. Srbija, u odnosu na Hrvatsku i Crnu Goru, ide brzo naprijed'

'Srbija će prestići Hrvatsku'

Vučić je istaknuo da je u zadnjem kvartalu Srbija imala 6,1 posto, a tada nije bilo pandemije te da iza njih idu Turska i Kina. Predsjednik Srbije izjavio je da će Srbija za godinu dana prestići Hrvatsku po BDP-u, dok će za prestizanje u plaćama biti potrebno šest godina. "Sve ostale zemlje odavno su iza nas", kazao je.

Vučić je kazao da će 4. lipnja, šest tjedana ranije biti isplaćen minimalac poduzetnicima i to malim i srednjim dok će 50 posto ići velikima. Najavio je da će u ponedjeljak milijun i 350.000 ljudi dobiti 100 eura.

"Dakle, vidite, para ima", istaknuo je Vučić na Pinku.

Play ponuda
Play ponuda