Play ponuda

Američka dužnosnica: 'Je*eš EU'

shimmer fallback

Europska unija odbila je komentirati nediplomatsku izjavu na svoj račun zamjenice američkog državnog tajnika za Europu Victorije Nuland, javlja HRT.

7.2.2014.
22:43
Play ponuda

"Ne komentiramo navodne telefonske razgovore koji su procurili u javnost", kazala je glasnogovornica visoke predstavnice EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton.

Njemačka kancelarka Angela Merkel, izjavila je, pak, kako je njezina izjava "apsolutno neprihvatljiva".

Victorija Nuland ispričala se Europskoj uniji zbog neumjesne izjave na njezin račun u vezi s ukrajinskom krizom.

U snimci njezina telefonska razgovora objavljenoj na YouTubeu pod nazivom 'Puppets of Maidan', Nuland je, među ostalim, opsovala EU.

Nuland je razgovarala s američkim veleposlanikom u Ukrajini Geoffreyem Pyattom o suradnji s ukrajinskom oporbom. Nije poznato kada se razgovor dogodio ni tko ga je snimio.

"Mislim da Kličko ne bi trebao ući u vladu", kazala je. Mislim da to nije potrebno. To nije dobra zamisao.

Spomenula je i uključivanje UN-a u rješavanje krize u Kijevu. "Mislim da bi bilo dobro da UN pomogne da se to riješi i, znaš, j...š EU", kazala je.

Glasnogovornica State Departmenta Jennifer Psaki nije zanijekala da je taj razgovor održan, ali ga nije željela komentirati. Uputila je kritiku ruskim vlastima što su napuhale slučaj prenijevši razgovor na Twitteru, ocijenivši da su 'nisko pale'.

//www.youtube.com/embed/MSxaa-67yGM

http://vijesti.hrt.hr/poslusajte-kerryjevu-zamjenicu-o-stanju-u-ukrajini-js-eu

Play ponuda
Play ponuda