Egzotičnu imovinu pretvorili u unosnu poslovnu priču

Neki od super bogataša ne samo da posjeduju komadić raja, već su uspjeli svoju imovinu pretvoriti u unosan posao. Kao što to obično biva kada netko ima mnogo novca nije mu problem zaraditi još više. Pročitajte kako im je to pošlo za rukom.

Američka televizijska kuća CNBC je složila listu milijardera koji su svoje bogatstvo uložili u kupovinu vlastitog otoka. Neki od njih su se na takvoj imovini obogatili, poput nasljednice L’Oreala Liliane Bettencourt, koja je nedavno prodala svoj ​​privatni otok u Sejšelima za 60 milijuna dolara, a neki tek imaju prilku unovčiti svoje bogatstvo.

Spasio rijetke životinje na otoku, dobiva priznanje

Louis Moore Bacon, šef američkog hedge fonda, posjeduje otok Robins nedaleko od obale Long Islanda u New Yorku. Za otok je platio paprenih 11 milijuna dolara, a uložio je dodatne milijune kako bi na otoku očuvao autohtonu floru i faunu.Platio je i 1,1 milijun dolara organizaciji Nature Conservancy da nadgleda rijetke i ugrožene životinjske vrste na otoku, a zbog rada na području zaštite okoliša trebao bi dobiti priznanje u siječnju 2013. godine.

Suosnivač Microsofta Paul Allen je kupio otok Allen, koji se nalazi u arhipelagu San Juans u Tihom oceanu. Allen je otok, koji je ime dobio po jednom heroju mornarice, kupio još 1992. godine za 13,5 milijuna dolara. Od 2005. godine otok se ponovno prodaje, ali po cijeni od 25 milijuna dolara.

Kupio za 19, prodaje za 70 milijuna

Craig McCaw, američki milijarder koji se obogatio u prvom valu pojave mobitela, kupio je otok James kod Britanske Kolumbije još 1994. godine za 19 milijuna dolara. Na otoku se nalazila bivša tvornica eksploziva, koju je McCaw pretvorio u luksuzno odmorište u kojem je uživao 18 godina. Godine 2001. se odlučio prodati otok za više od 70 milijuna dolara, ali do 2003. cijena je pala na 49 milijuna dolara, prije nego je prodaja zaustavljena.

Vlasnik Virgin grupe Richard Branson posjeduje otok još od 1978. godine. Riječ je o otoku Necker u Britanskim Djevičanskim otocima, za kojeg je tada platio 180.000 funti. Danas se procjenjuje da otok vrijedi čak 100 milijuna dolara.

Suosnivač Oraclea Larry Ellison (treći najbogatiji čovjek u SAD-u i šesti u svijetu) je dao pola milijarde dolara kako bi posjedovao 98 posto otoka Lanai, šestog najvećeg otoka u otočju Havaja. Ellison je otok kupio od Davida Murdocka, a osim polja ananasa, na otoku živi i 3.000 stanovnika – kojima pripada preostalih 2 posto otoka koje milijunaš nije mogao kupiti.

Povratak na Net.hr