Papa Franjo jasno poručio što misli o lakim drogama

'Droga se ne suzbija drogom', istaknuo je papa Franjo te pozvao vjernike da kažu 'da' životu, ljubavi, drugima, obrazovanju i boljim mogućnostima zaposlenja.

20.6.2014.
15:48
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Primajući sudionike međunarodne konferencije o drogi, Papa je kritizirao legalizaciju, ustvrdivši da ona "ne proizvodi željeni učinak, a i veoma je upitna na zakonodavnom planu".

"Želim jasno reći: droga se ne suzbija drogom. Droga je zlo i zlom se ne mogu činiti ustupci i nagodbe", rekao je Papa, koji je dok je bio nadbiskup Buenos Airesa veliku pozornost posvećivao razornim posljedicama uživanja droga među mladima.

Samo reci "ne"

"Recimo 'ne' svakoj vrsti droge, zaključio je papa, istaknuvši da se bitka s drogom i zlouporabom alkohola te drugim ovisnostima može dobiti samo ako se mladima pruži nada u budućnost kroz školovanje, sport i izglede za zapošljavanje.

Kako bi se odbilo ilegalne droge, rekao je papa Franjo, treba reći "da" životu, "da" ljubavi, "da" drugima, "da" obrazovanju, "da" boljim mogućnostima zaposlenja. Tako neće biti prostora za razvijanje ovisnosti, vjeruje.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali