PALA SKUPINA POTKUPLJIVIH BOSANSKO-HERCEGOVAČKIH PROMETNIH POLICAJACA: / Za novac su 'sređivali' kazne, najmanje 15 uhićenih

Najmanje 15 bosansko-hercegovačkih prometnih policajaca uhićeno je u velikoj akciji policije i Obavještajno-sigurnosne agencije provedene na čak 17 lokacija diljem zemlje

12.8.2020.
11:18
ilustracija, Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Veći broj prometnih policajaca uhićen je u srijedu u Bosni i Hercegovini pod sumnjom da su primali mito, izvijestili su lokalni mediji. Pripadnici uprave policije Sarajevske i Zeničko-dobojske županije te policije Republike Srpske u jutarnjim su satima započeli pretragu sumnjivih postaja prometne policije.

Na 17 lokacija tragali su za dokazima o tome da su prometni policajci za novčanu naknadu prekršiteljima prometnih propisa "sređivali" kazne oslobađajući ih odgovornosti. U cijelu je operaciju uključena i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA).

Operacija je pokrenuta nakon što su opažene i Tužiteljstvu Sarajevske županije prijavljene nepravilnosti pri obradi prekršajnih naloga i prometnih kazni. Kako navodi portal "Dnevnog avaza" pod istragom je najmanje 15 pripadnika prometne policije a portal Faktor citira neimenovani izvor iz policije koji tvrdi kako je veći broj osumnjičenih i uhićen.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali