ZA DŽEPARAC...

OVA MEDITERANSKA ZEMLJA VABI TURISTE ‘NEMORALNOM’ PONUDOM: ‘Dođite i dobit ćete 200 eura… po osobi’

Turistima koji rezerviraju smještaj u turističkim hotelima 100 eura dodijelit će Državna uprava za turizam, a drugih 100 eura dobit će od uprave hotela

Ovogodišnja pandemijska turistička sezona bit će izazovna za sve turističke sile na Mediteranu, a osim epidemiološke situacije i procijepljenosti, uspjeh sezone ovisit će i o tome kojim će se adutima poslužiti. Malta je otočna država i do nje se ne može stići osobnim automobilom, nego brodom ili zrakoplovom.

Stoga Malta planira ponuditi 200 eura svakom stranom turistu koji tijekom narednog ljeta provede u toj otonkoj zemlji najmanje tri dana, piše N1.

TURIZMU, VRLO VJEROJATNO, VIŠE NEMA POVRATKA NA STARO: ‘Putovanja će se trajno promijeniti, čak i nakon pandemije’

100 eura daje uprava za turizam, a 100 daje hotel

Namjera Malte je oživjeti turizam i biti korak ispred turističke konkurencije. Stoga je tamošnji ministar turizma Clayton Bartolo predstavio plan rekavši kako očekuje da većina ograničenja uvedenih zbog COVID-19 budu ukinuta do 1. lipnja. A turistima koji rezerviraju smještaj u turističkim hotelima uprave hotela će po dolasku uručiti novac – onima u hotelima s pet zvjezdica 100 eura dodijelit će Državna uprava za turizam, a drugih 100 eura dobit će od uprave hotela.

Podaci Svjetskog savjeta za putovanje i turizam pokazuju da turizam čini više od 27 posto ekonomije Malte i taj je sektor ugrožen otkako vlada pandemija covida-19. Godine 2019. Maltu je posjetilo više od 2,7 milijuna stranih turista, a lani je ta brojka bila čak 80 posto manja.

U OZBILJNOJ SMO GABULI: Turistička sezona je pod velikim upitnikom, a domino efekt tu ne staje

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr