Play ponuda

TURIZMU, VRLO VJEROJATNO, VIŠE NEMA POVRATKA NA STARO: / 'Putovanja će se trajno promijeniti, čak i nakon pandemije'

Image

'Putnici "čeznu za onim što im je oduzeto. Ne čeznu vidjeti Times Square, već prijatelje i obitelj, što dugo nisu imali prilike', slikovit je direktor Airbnb-a

15.1.2021.
13:53
Play ponuda

Putovanja će se zbog pandemije koronavirusa trajno promijeniti, izjavio je izvršni direktor Airbnb-ja Brian Chesky, predviđajući da će ljudi više posjećivati manje gradove, te prijatelje i obitelj. Tradicionalni turizam i razgledavanje vodećih svjetskih destinacija znatno će se smanjiti, kao i letovi radi poslovnih sastanaka, a prevladat će putovanja u manje zajednice, smatra Chesky.

Putnici "čeznu za onim što im je oduzeto", rekao je šef Airbnb-ja na konferenciji Reuters Nexta. "Ne čeznu vidjeti Times Square, već prijatelje i obitelj, što dugo nisu imali prilike", dodao je.

Airbnb je pandemija koronavirusa pogodila već početkom 2020. godine, kada je njegovo poslovanje u nešto više od osam tjedana potonulo 80 posto. Kada su vlade počele ublažavati mjere zaključavanja, sve više putnika rezerviralo je kuće umjesto hotela, što je Airbnb-ju pomoglo da u trećem tromjesečju neočekivano posluje s dobiti, uz pojačno zanimanje klijenata za iznajmljivanje domova daleko od većih gradova. Kompanija je prosincu uspješno uvrstila dionice u burzovnu kotaciju, a cijena im je u IPO-u više nego udvostručena. U četvrtak porasla je 10 posto, na rekordnih 187,42 dolara, navodi Reuters.

Play ponuda
Play ponuda