OTAC MU NEĆE NA SPROVOD: / "Iskreno da vam kažem, više mi je žao vojnika nego njega!"

19.11.2015.
17:56
klix.ba

Omeragićev zet je proveo jedno vrijeme na sirijskom bojištu. Ime mu je Muhamed Meco a iz Sirije se vratio 2013. godine.

Uhićen u policijskoj akciji Damask

Ovu informaciju Nezavisnim novinama je potvrdio izvor blizak istrazi, koji ističe da je taj povratnik sa sirijskog ratišta, uhićen u akciji "Damask", kada je palo više osoba koje se dovode u vezu s terorizmom. Meco je navodno bio uhićen još u ožujku 2008. zbog sumnje da je s još nekoliko osumnjičenih pripremao bombaške napade. I Omeragić je svojedobno završio u zatvoru ali samo zbog imovinskog kriminala. Jedan od susjeda kazao je da je imao problem s drogom ali ne ida je bio nasilan, piše Klix.ba.

Omeragićev otac kazao je novinarima: "Iskreno da vam kažem, više mi je žao vojnika nego njega!". Omeragić je navodno poznavao jednog od vojnika jer su bili zajedno u vojsci. Neće sinu ići na pogreb.

"Živio je u prizemlju ali nismo puno komunicirali. Ne znam odakle mu oružje, nikad u kući nismo imali oružja", govori otac. Sin mu se družio sa zetom, kaže, koji ima veliku bradu, no ni s njim nije kontaktirao jer je jednom završio u policiji na ispitivanju.

Raznio se bombom u kući

Vlasti u BiH Omeragićev čin su okvalificirali kao terorizam.

Cijela drama odvila se u srijedu navečer. Omeragić je upao u jednu kladionicu s automatom i počeo pucati u vojnike. Svjedoci kažu da je u kladionici bilo i drugih ljudi, no njih nije gađao. Svjedoci su odmah zaključili da se radi o pripadniku vehabijskog pokreta jer je imao bradu i skraćene hlače. Tijekom svog krvavog pohoda, vikao je Allahu Ekbar (Bog je velik). U bijegu je zapucao i u neki autobus koji se tamo zatekao i ozlijedio troje ljudi. Nakon što je pobjegao, zabarikadirao se u kuću a kada je stigla policija raznio se bombom.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali