NJEMAČKA U ŠOKU: / Na javnoj televiziji kancelarku Merkel odjenuli u čador

Fotomontaža kancelarke Merkel koja se pojavila u TV emisiji ARD-a šokirala je njemačke gledatelje i izazvala lavinu kritika.

6.10.2015.
14:58
Screanshoot/Facebook

Provokativna fotomontaža kancelarke Angele Merkel kako nosi čador dok su iza nje minareti, koja se pojavila u pozadini TV emisije na javnoj njemačkoj televiziji ARD podigla je veliku prašinu u toj zemlji. Dogodilo se to dok su se na ulicama Dresdena odvijali prosvjedi protiv dolaska izbjeglica. Brojni gledatelji odmah su reagirali navodeći kako je fotomontaža u službi propagande protiv muslimana. Kritike su brojne bile i u drugim njemačkim medijima, ali i na društvenim mrežama.

ARD je na njih ubrzo i odgovorio. "Vesele nas kritike i žalimo što neki gledatelji nisu razumjeli naše viđenje njemačke kancelarke. Fotografija je bila dio teme emisije o vrijednostima našeg društva. Voditelj emisije govorio je o uspjesima zapadnog društva, slobodi mišljenja i ravnopravnosti. Tom smo fotografijom željeli pridobiti pažnju gledatelja i ukazati na slobodu zapada", kazao je glasnogovornik ARD-a ističući da je forma kojom su se poslužili potpuno legitimna odlučno odbacujući bilo kakvu vrstu rasne netrpeljivosti i propagande protiv islama.

Times/Merkur.de/Danas.hr

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali