NJEMAČKA U ŠOKU: / Na javnoj televiziji kancelarku Merkel odjenuli u čador

Fotomontaža kancelarke Merkel koja se pojavila u TV emisiji ARD-a šokirala je njemačke gledatelje i izazvala lavinu kritika.

6.10.2015.
14:58
Screanshoot/Facebook
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Provokativna fotomontaža kancelarke Angele Merkel kako nosi čador dok su iza nje minareti, koja se pojavila u pozadini TV emisije na javnoj njemačkoj televiziji ARD podigla je veliku prašinu u toj zemlji. Dogodilo se to dok su se na ulicama Dresdena odvijali prosvjedi protiv dolaska izbjeglica. Brojni gledatelji odmah su reagirali navodeći kako je fotomontaža u službi propagande protiv muslimana. Kritike su brojne bile i u drugim njemačkim medijima, ali i na društvenim mrežama.

ARD je na njih ubrzo i odgovorio. "Vesele nas kritike i žalimo što neki gledatelji nisu razumjeli naše viđenje njemačke kancelarke. Fotografija je bila dio teme emisije o vrijednostima našeg društva. Voditelj emisije govorio je o uspjesima zapadnog društva, slobodi mišljenja i ravnopravnosti. Tom smo fotografijom željeli pridobiti pažnju gledatelja i ukazati na slobodu zapada", kazao je glasnogovornik ARD-a ističući da je forma kojom su se poslužili potpuno legitimna odlučno odbacujući bilo kakvu vrstu rasne netrpeljivosti i propagande protiv islama.

Times/Merkur.de/Danas.hr

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali