Najmanje je sedam osoba zarobljeno u rudniku u državi Coahuili, na sjeveru Meksika, nakon nesreće, izvijestile su u petak tamošnje vlasti.

"Nekoliko ljudi koji su radili u rudniku ostali su zarobljeni unutra", navodi se u priopćenju tajništva za rad, u kojemu se dodaje da se nesreća dogodila u općini Muzquiz, u kraju države bogatom ugljenom.

Prva istraga pokazuje da je nesreću prouzročila poplava u rudniku. Civilna zaštita, policija i inspektori rada poslani su na teren radi spašavanja i istrage o uzrocima nesreće.

Predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador rekao je da je na mjesto nesreće poslao ljude iz tajništva za sigurnost, rad i za civilnu zaštitu. "Pomno pratimo što se događa i surađujemo s lokalnim i s državnim vlastima. Želimo da se akcija spašavanja uspješno završi za obitelji i za sve nas", napisao je na Twitteru.

Ovakve nesreće nisu rijetke na ovom području: najteža se dogodila 19. veljače 2006. kada je u eksploziji plina u rudniku Pasta de Conchos - u vlasništvu kompanije Grupo Mexico - poginulo 65 rudara.