VIDEO: Pao s 300 metara visine, udarao u stijene i prošao gotovo neozlijeđen

Bio je to i više nego sretan dan za Matthewa Gougha. Britanac je skočio padobranom s planine uz jezero Garda u Italiji, s visine od 300 metara, no padobran ga je ‘iznevjerio’.

Prilikom skoka s visine od 300 metara padobran se pogrešno otvorio i zapetljao, pa je Matthew Gough brzinom većom od 60 kilometara na sat udario u tlo. No, to nije sve! Prilikom pada udarao je u stijene, no nekim je čudom uspio preživjeti te proći gotovo neozlijeđen.

Kratko vrijeme proveo je u bolnici, nakon čega se vratio kući u Lichfield u Birminghamu.

Nesreća se 25-godišnjaku dogodila nakon tri godine bavljenja ovim sportom i 180 savršenih skokova padobranom. Gough je sve snimio kamerom koja se nalazila na kacigi.

”Sve je išlo dobro, a onda sam izvukao padobran. Problem je što se izvlačio jako sporo, riječ je jednostavno o lošoj sreći, ništa drugo, uvjeti su bili dobri. Padobran se zapetljao, a kad se napuhao, bio je okrenut naopačke”, rekao je Gough.

Zapetljanim padobranom nije mogao upravljati. Cijelo je vrijeme razmišljao što učiniti, no mogao je samo misliti na preživljavanje.

”Znao sam da konačan udarac uskoro dolazi i znao sam da sam u velikoj nevolji ako udarim u tlo pri brzini kojom sam išao”, ispričao je Gough, koji je ostao šokiran kad je shvatio da je preživio pad.

Povratak na Net.hr