TAJNI ŽIVOT BRUTALNO SMAKNUTOG NOVINARA / Jamal Khashoggi (59) oženio je stjuardesu, a istovremeno se i zaručio za studenticu: 'Govorio mi je da ide kod sestre...'

Image
Foto: Facebook/Twitter

I dok se Hanan, nakon svega što je prošla, radovala životu s Jamalom, on je počeo sve više vremena provoditi u Istanbulu

6.7.2021.
19:45
Facebook/Twitter
VOYO logo

Jamal Khashoggi, saudijski novinar i žestoki kritičar tamošnjeg režima, oženio se za stjuardesu, a gotovo istovremeno i zaručio za tursku studenticu, i to samo nekoliko mjeseci prije nego su ga brutalno smaknuli. Otkrila je to njegova zaručnica Hatice Cengiz koja je istinu doznala nakon njegove smrti.

Khashoggi je, podsjetimo, ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu gdje je, 2. listopada 2018., došao po dokumente za o razvodu od svoje supruge u Saudijskoj Arabiji. Bilo mu je 59 godina. Njegovo tijelo nikad nije pronađeno, a sumnja se da su ga raskomadali i bacili na nepoznatu lokaciju. Turska je za ubojstvo novinara okrivila saudijske vlasti, ali one negiraju da je u ovaj stravičan događaj bio upleten politički vrh. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Egipćanka Hanan El-Atr, stjuardesa Emirates airlinea, izjavila je za Yahoo kako se za Khashoggija udala u lipnju 2018. Vjenčao ih je imam u jednoj džamiji na sjeveru Virginije. Par nikad nije dobio službene dokumente o vjenčanju jer Khashoggi nije imao dokaz o razvodu. No, na prstenje se potrošilo 2000 dolara, a Hanan i dalje čuva račune.

Image
TRENING ZA SMAKNUĆE /

Otkriveno tko je, uz blagoslov američke vlade, u SAD-u obučio Saudijce za brutalno ubojstvo Khashoggija

Image
TRENING ZA SMAKNUĆE /

Otkriveno tko je, uz blagoslov američke vlade, u SAD-u obučio Saudijce za brutalno ubojstvo Khashoggija

'Pitao me jesam li sigurna da želim biti s njim'

Žena tvrdi da je saudijskog novinara upoznala čak devet godina prije njihovog vjenčanja i to na jednoj konferenciji u Dubaiju. Razmjenili su telefonske brojeve i ostali u kontaktu. Slali su su fotografije, video snimke, ali i omiljene stihove arapske poezije koju su oboje voljeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom 2018. godine par je sve više vremena provodio skupa u Washingtonu. U ožujku ju je i zaprosio:

"Pitao me jesam li sigurna da želim biti s njim. Objasnio je kako nema stabilan život, a ja sam mu rekla da vjerujem u njega i volim ga baš takvoga kakav je", otkrila je El-Atr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedugo nakon zaruka, početkom svibnja 2018., Hanan su priveli na aerodromu u Dubaiju. Oduzeli su joj sve uređaje, a potom i pretražili kuću. U zatvoru, gdje su je ispitivali o njenoj vezi s Jamalom, provela je 10 dana.

Rekao joj da ide kod sestre, a išao je ljubavnici

I dok se Hanan, nakon svega što je prošla, radovala životu s Jamalom, on je počeo sve više vremena provoditi u Istanbulu. Zaručnici je rekao da ima sestru koja tamo živi, ali on se zapravo viđao s drugom ženom - studenticom Hatice Cengiz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njih dvoje upoznali su se na konferenciji nakon što ga je ona od njega zatražila intervju. Njihov razgovor je, kako tvrdi, doveo do razvoja "posebnog odnosa".

Jamal joj je svaki put kad bi posjetio Istanbul kupovao nakit, a od ljeta 2018. njihov odnos postao je još ozbiljniji. Novinar je svojoj novoj djevojci rekao kako želi kupiti stan u Istanbulu, a spominjao je i brak. Nikad joj nije spomenuo da se netom vjenčao s drugom ženom, govorio joj je samo da je razveden od svoje prve supruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što ju je zaprosio, Khashoggi se susreo s ocem svoje nove odabranice koji ga je ispitivao o tome je li u braku i namjerava li imati više žena.

Iz konzulata nikad nije izašao

Krajem ljeta, ljubavni život ubijenog novinara bio je sve kompliciraniji, a pojavio se i problem njegove osobne sigurnosti. Dobio je informacije da ga saudijski obavještajci prisluškuju kao i da su mu preko Twitter računa uspjeli doći do osobnih podataka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jamal je kobnog listopada u saudijski konzulat došao po dokumente o razvodu koji su mu trebali omogućiti legalno vjenčanje s apsolventicom Hatice. Iz konzualata nikad nije izašao.

Sinovi oprostili osuđenima

Rijad je u početku negirao ubojstvo, a potom tvrdio da su ga počinili saudijski agenti koji su djelovali na svoju ruku. Prema saudijskim vlastima to je bila "odmetnička operacija". Za ubojstvo su okrivili dvadesetak niže rangiranih odmetnutih službenika, od kojih je pet nakon suđenja koje je trajalo godinu dana, osuđeno na smrt. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, u rujnu prošle godine kazne su im smanjene na po 20 godina nakon što su im novinarovi sinovi oprostili.

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo