srpski političar / Ivica Dačić na predizbornom skupu bocnuo Hrvatsku zbog drona: 'Oni nisu ni za dron spremni, a kamoli za dom'

Image
Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

F117 američki je lovac kojeg je tri dana nakon početka NATO-va bombardiranja Beograda, u ožujku 1999. godine srušio pekar mađarskog porijekla Zoltan Dani

14.3.2022.
14:58
Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL
VOYO logo

Dok se pripremaju za izbore, srpski političari ne mogu se na skupovima ne dotaknuti Hrvatske, čini se, a pad sovjetskog materijala dao im je i dodatnog materijala. Nakon srpskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je rekao kako je dobio uvjerenje vojnog vrha da bi im pet minuta bilo dovoljno da obore letjelicu kakva je pala u Zagrebu. "Zato što danas imamo čime", dodao je. 

Pad letjelice iskoristio je i Ivica Dačić, predsjednik Narodne skupštine Srbije i nositelj izborne liste koalicije oko Socijalističke partije Srbije (SPS) koji se na predizbornom skupu osvrnuo na NATO i Hrvatsku. "Naša politika je jasna, mi smo rušili NATO. Na našoj listi je Zoltan Dani koji je oborio nevidljivi F117. Mi oborili nevidljivog, a ovi Hrvati ne mogu ni ovaj dron da obore... Pa oni nisu ni za dron spremni, a kamoli za dom", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, "nevidljivi F117" američki je lovac kojeg je tri dana nakon početka NATO-va bombardiranja Beograda, u ožujku 1999. godine srušio pekar mađarskog porijekla Zoltan Dani koji se nalazio na dežurstvu s protuzračnom obranom u Srijemu. Radari su uočili letjelicu koja je trebala biti nevidljiva, Dani je zapovjedio raketni napad i srušio ju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo