Pogledajte koje su najljenije nacije na svijetu

Hrvati ipak nisu zadnji u svemu! Pretilost nam je veliki problem, no ako se gleda koliko smo fizički aktivni, u krugu smo europskih zemalja koje imaju najniži postotak fizičke neaktivnosti.

18.7.2012.
17:44

Hrvatska ima samo 23,6 posto neaktivnih odraslih osoba i po tome spada među sami europski, ali i svjetski vrh kada je u pitanju aktivnost stanovništva.

Najviše vježbaju Grci

Usporedbe radi, u Sjedinjenim Američkim Državama neaktivno je 40,5 posto stanovništva, u Austriji 34,8 posto, u Francuskoj 33 posto, u BiH 33,6 posto, u Sloveniji 30 posto, u Njemačkoj 28 posto i Mađarskoj 26 posto, pokazuje to istraživanje britanskog Guardiana.

U Europi najviše vježbaju Grci, neaktivnih je samo 15,6 posto, a među aktivnijim još su Estonci (17,2), Nizozemci (18,2) i Ukrajinci (18,4). Kada je u pitanju fizička aktivnost broj jedan u svijetu je Bangladeš, u kojem je samo 4,7 posto neaktivnog stanovništva.

Lijeni Britanci i Srbi

Britanci spadaju među najljenije nacije u Europi, pokazuje istraživanje. Čak 63,3 posto odraslih u Velikoj Britaniji zbog manjka fizičkih aktivnosti ugrožava svoje zdravlje, jer ne slušaju savjete liječnika po kojima bi dnevno trebalo umjereno vježbati najmanje 30 minuta.

Ispred Velike Britanije su jedino Malta i Srbija. Na Malti je čak 70 posto stanovništva neaktivno, a u Srbiji 68,3 posto.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali