'Cijeli se svijet smije Bosancima' / Dvojici političara u BiH prijete smrću zbog koaliranja s HDZ-om i Dodikovom strankom

Image

Slične prijetnje uslijedile su i na društvenim mrežama, na kojima se zbog svega oglasio i ministar Konaković, koji je kazao kako očekuje hitno djelovanje policije

31.3.2023.
10:43
Play logo

Ministru vanjskih poslova BiH Elmedinu Konakoviću i predsjedniku SDP BiH Nerminu Nikšiću upućene su prijetnje smrću zbog njihova političkog djelovanja, a oni su zbog toga zatražili policijsku zaštitu i poduzimanje mjera kako bi se otkrile osobe koje stoje iza takvih prijetnji.

Konaković i Nikšić lideri su bloka bošnjačko-građanskih stranaka, koji je dio vladajuće koalicije na državnoj i na razini Federacije BiH. Otkako su uspostavili koalicijski sporazum s HDZ-om BiH i Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika izloženi su stalnim napadima i optužbama za izdaju koje pristižu iz Stranke demokratske akcije (SDA) i Demokratske fronte (DF) Željka Komšića te medija bliskih tim strankama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Sada su te optužbe eskalirale do prijetnji smrću u komentarima na portalima i društvenim mrežama, koje su se pojavile u četvrtak i petak, neposredno nakon što se usvajanjem proračuna u parlamentu BiH pokazalo kako nova vlast dobro funkcionira.

"Likvidacija Konakovića i Nikšića mora se izvršiti. Cijeli se svijet smije Bosancima. Velika je sramota ako ova dvojica ostanu još koji dan živi", jedna je od anonimnih poruka na portalu Klix.

Slične prijetnje uslijedile su i na društvenim mrežama, na kojima se zbog svega oglasio i ministar Konaković, koji je kazao kako očekuje hitno djelovanje policije. Istaknuo je kao je nova koalicija na državnoj razini započela raščišćavati sav nered kojeg je ostavila bivša vlast pa su sada zbog toga izloženi napadima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

"Sad su bolesnici iz tog sistema došli u fazu da nam prijete smrću", napisao je Konaković upozoravajući kako SDA i DF u tome imaju ozbiljnu pomoć nekolicine novinara koji kaljaju časnu novinarsku profesiju pišući rječnikom korumpiranog sustava kako su on i Nikšić "sluge Zagreba".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Time je aludirao na tvrdnje iz SDA i DF-a da bošnjačko-građanski blok stalno popušta zahtjevima HDZ BiH, a time neizravno Hrvatskoj prepušta upravljanje državom. "Očekujem ozbiljne i hitne reakcije sigurnosnih agencija kako bi se otkrili kreatori ovih gnusnih prijetnji", napisao je Konaković uz poruku kako će započetu borbu unatoč prijetnjama nastaviti s još većim žarom.

BKFC 50
Kalkanski krugovi
Love island UK
San snova
default_cta
Ljubav je na selu
Štrumpfovi
Bijela kraljica
Britain's Got Talent
default_cta
Pun mjesec
Play logo
Play logo
Play logo