OGLAS

Horor u Makedoniji / Detalji otmice: Vanju su zaskočili ispred ulaza u zgradu, vezali, stavili u vreću pa ubacili u prtljažnik auta

Image
Foto: Facebook/Велибор Манев/ZORICA GJORCEVSKA

Istragom je utvrđeno da je Vanja oteta vozilom ispred kuće, a navodno je istog dana oko 10 sati ubijena pištoljem. U otmici je sudjelovao Vanjin otac. Dojavio je otmičarima kada će djevojčica izaći iz zgrade

4.12.2023.
12:35
Facebook/Велибор Манев/ZORICA GJORCEVSKA
VOYO logo

Poznati su novi detalji stravičnog zločina koji je potresao Makedoniju. Otac ubijene Vanje sudjelovao je u otmici. Dojavio je otmičarima kada će djevojčica izaći iz zgrade. Maloljetnu Vanju otmičari su zgrabili na ulazu, vezali je, stavili u vreću te ubacili u prtljažnik automobila. Sve te užasne detalje ubojstva maloljetnice ispričao je na pressici ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski.

Motiv za zločin je koristoljublje, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna osoba je u dogovoru i sa znanjem člana obitelji organizirala izvršenje kaznenog djela, kako bi od majke iznudila novac da bi u budućnosti svi uključeni imali materijalnu korist", izjavio je Spasovski.

Image
Stravični zločin /

Makedonski ministar: 'Otmicu Vanje (14) organizirao je njen otac da bi izvukao novac od majke'

Image
Stravični zločin /

Makedonski ministar: 'Otmicu Vanje (14) organizirao je njen otac da bi izvukao novac od majke'

Podsjetimo, Vanja Gjorčevska (14), koja je nestala u jutarnjim satima prošlog ponedjeljka, jučer je pronađena mrtva u okolici Skopja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istragom je utvrđeno da je Vanja oteta vozilom ispred kuće, a navodno je istog dana oko 10 sati ubijena pištoljem.

U otmici je korišteno vozilo frizera Panča Žeževskog (74), čije je tijelo pronađeno u okolici Velesa. Sumnja se kako su oba zločina počinile iste osobe, piše 360stepeni.mk

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pančo ranije nije imao konakt s Vanjom, no "zbog neraščišćenih odnosa s jednim od osumnjičenih, njegovo vozilo je oduzeto i korišteno u izvršenju kaznenog djela, a zatim je pronađeno spaljeno", rekao je Spasovski.

Glavni organizator Ljupčo Paleski-Palčo je u bijegu, iako su neki mediji naveli da je uhićen u Hrvatskoj. Glavni skopski tužitelj Gavril Bubevski nagovijestio je da će nakon otvaranja istrage za Paleskim biti raspisana međunarodna tjeralica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri osobe, Velibor Manev, Vlatko Keshishev i Bore Videvski priznali su svoju umiješanost u otmicu i ubojstvo. Bili su u bliskim odnosima s Palevskim preko manje radikalne "Stranke prava" te su ranije na Facebook profilima dijelili zajedničke fotografije.

Šef skopskog tužiteljstva Gavril Bubevski naznačio je da se protiv njih vodi postupak za tri zločina, uključujući i za ubojstvo, prenosi skopje1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Otmica na putu do škole? Oglasila se škola, ali i policija

Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Brak na prvu
Dosje Jarak
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Sluga naroda
Zlatni dečko
default_cta
Megadance
Južni vetar
Gabby
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Oklada stoljeća
VOYO logo

Telegram

Telegram

Image

Fantastičan HRT. Nadzorni odbor potvrdio Telegramova skandalozna otkrića o ravnatelju Švebu, ali za sve krive bivšu upravu