OGLAS

Stravični zločin / Makedonski ministar: 'Otmicu Vanje (14) organizirao je njen otac da bi izvukao novac od majke'

Image
Foto: Facebook/Goran Gerasimovski/Profimedia

Policija je došla do petero osumnjičenih i našla materijalne dokaze. Tri osobe su privedene, jedna je izvan države, a otac ubijene je peti privedeni

4.12.2023.
10:35
Facebook/Goran Gerasimovski/Profimedia
VOYO logo

Poznati su novi detalji stravičnog zločina koji je potresao Makedoniju. Ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski izjavio je da je otac je organizirao otmicu kćeri da bi izvukao novac od majke, prenosi Blic.

Policija je došla do petero osumnjičenih i našla materijalne dokaze. Tri osobe su privedene, jedna je izvan države, a otac ubijene je peti privedeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Motiv je koristuljublje. Jedna osoba je u dogovoru i sa znanjem člana obitelji organizirala izvršenje kaznenog djela, kako bi od majke iznudila novac da bi u budućnosti svi uključeni imali materijalnu korist", izjavio je Spasovski.

Maloljetnu Vanju počinitelji su zgrabili na ulazu. "Uhvatili su je, vezali, stavili u vreću i prtljažnik u vozilo Citroen", rekao je ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prvim informacijama i izjavama umiješanih, otac je rekao kada djevojčica izlazi, piše Fokus.

Ljupčo Paleski-Palčo glavni je organizator. Prema dosad utvrđenim dokazima, 27.11. oko 10 sati pištoljem je ubio maloljetnicu. Zbog straha od policije napustio je zemlju, piše skopje1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Učinit ću sve da ovog monstruma privedem pravdi čim kroči na naše tlo", rekao je Spasovski

Osumnjičeni su sudjelovali i u ubojstvu frizera Panča (74) čijim su vozilom oteli Vanju. Pančo je jednom počinitelju dugovao 500 eura, a istraga to vidi kao mogući motiv ubojstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog nerazjašnjene veze s jednim od osumnjičenika oduzeto mu je vozilo zbog počinjenja kaznenog djela, a potom i zapaljeno. Upravo ovim vozilom maloljetnica je odvedena od ulaza u kuću, nakon što je ranije, prema izjavama osumnjičenih, otac organizatoru dojavio da je maloljetnica sama napustila kuću", dodao je Spasovski.

Glavni skopski tužitelj Gavril Bubevski nagovijestio je da će nakon otvaranja istrage za Paleskim biti raspisana međunarodna tjeralica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom trenutku bez rezerve stojimo na liniji, počinitelje ovog djela treba izvesti i kazniti za ono što su učinili", istaknuo je Bubevski.

Hell's kitchen
Dosje Jarak
Brak na prvu
Poseta
Obiteljske tajne
default_cta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Čovjek zvan Ove
Južni vetar
default_cta
Minari
Priča o čarobnjaku
Bohemian Rhapsody
Ljubavna zamka
Potraga Zvadlav
default_cta
VOYO logo