Play ponuda

Beskućnica koja je u dvije godine postala milijarderka

shimmer fallback
18.2.2013.
12:08
Play ponuda

Milijarderka kojoj je Forbes posvetio članak je Dani Johnson, ime koje je poznato američkim gledateljima kanala ABC na kojem se pojavila u emisiji Secret Millionaire (Tajni milijunaš).

Johnson je bila dijete narkomana, odrasla je u obitelji koja je živjela na socijalnoj pomoći, bila je fizički i seksualno zlostavljana. Ostala je trudna sa 17 godina, a u 21. godini je živjela na Havajima i radila kao konobarica, te je živjela u automobilu. Istodobno je bila ovisna o kokainu i žestoko se opijala.

Promjena na Badnjak 1990. godine

Život joj se promijenio, kaže, na Badnjak 1990. godine. Te je noći Johnson partijala s prijateljicama i uzimala kokain. "Sjećam se da sam se probudila u 10 ujutro na svojoj prostirci na plaži i da sam sve pitala za kokain. Hodala sam okolo pitajući: 'Gdje mogu nabaviti još toga?' Tog bih dana dala svoje tijelo, postala bih prostitutka za kokain, tako sam nisko pala. Mrzila sam se. Znala sam da mi budućnost nije dobra. Bila sam suicidalna od šeste godine. Moj život nije vrijedilo živjeti. Nije bilo šanse da postane bolji", kaže Johnson.

Otišla je do mora i zaronila, odlučivši se tako ubiti. No, tada je začula glas. "Čula sam glas: uzmi prostirač i otiđi. Osjećaj želje za kokainom je nestao, nisam ga više htjela uzimati. Vozila sam se 45 minuta do plaže na kojoj sam živjela. Cijelo vrijeme mi je lijeva strana mozga govorila: 'Ovo ne bi trebao biti tvoj život, ne bi trebala piti', a desna je govorila 'Ti si promašaj, luzer, prljava si, gora od roditelja.' Bio je to rat u mojoj glavi, a ja sam bila kao u transu. Ne znam zašto sam odlučila poslušati prvi glas", prisjeća se Johnson.

Izignorirala pravila i pokrenula biznis

Krenula je razmišljati što može raditi i izbaviti se iz svoje situacije, ali prvu noć nije našla odgovor. Kad se idućeg jutra probudila u svom automobilu, pogled joj je pao na program za mršavljenje. Nazvala je proizvođača i raspitala se kako može postati njihov zastupnik: kazali su joj da treba dozvolu i novac, što nije imala. Zato je na svoju ruku odlučila unajmiti govornu poštu, napisati oglase da prodaje program za mršavljenje te ih objesiti po gradu. Tri sata nakon što je postavila oglase, dobila je 25 poruka i narudžbe vrijedne 4.000 dolara. Nazvala je proizvođača, kupila programe koje su joj poslali na adresu jedne trgovine, te tako pokrenula posao. U prvoj je godini zaradila prvih milijun dolara prodajući program, druge je godine postala milijarderka te je otvorila 18 centara za mršavljenje diljem zemlje. Godine 1996. je prodala posao, te je postala multimilijunašica.

Danas Johnson radi kao motivacijski govornik, autorica je brojnih knjiga i programa, odnosno metoda koje ciljaju pomoći klijentima da ostvare ono što žele dobiti. Udana je, ima petero djece i četvero unučadi.

Play ponuda
Play ponuda