Play ponuda

UŽAS U PAKISTANU / Bombaš samoubojica motociklom se zabio u policijski kombi: Ubio je najmanje 9 policajaca, a ranio njih 13

Mahmood Notenzai, šef lokalne policije, rekao je da su policajci bili u rutinskoj patroli kada se napad dogodio. Povrijeđeni su prevezeni u obližnju bolnicu, dodao je. Sibi se nalazi oko 150 kilometara istočno od Quette, glavnog grada pokrajine

6.3.2023.
10:20
Play ponuda

Bombaš samoubojica koji se vozio na motociklu zabio se u policijski kamion na jugozapadu Pakistana i ubio najmanje devetoricu policajaca, a ranio njih 13, priopćile su tamošnje vlasti.

Nitko nije odmah preuzeo odgovornost za bombaški napad koji se dogodio na mostu u okrugu Sibi u pokrajini Balučistan, ali za prethodne takve napade okrivljeni su baluški separatisti i lokalni militanti, piše New Haven Register.

Mahmood Notenzai, šef lokalne policije, rekao je da su policajci bili u rutinskoj patroli kada se napad dogodio. Povrijeđeni su prevezeni u obližnju bolnicu, dodao je. Sibi se nalazi oko 150 kilometara istočno od Quette, glavnog grada pokrajine.

Visoki dužnosnici osudili napad

Premijer Shahbaz Sharif osudio je napad. U priopćenju je izrazio sućut obiteljima poginulih i naredio zdravstvenim djelatnicima da pruže najbolju medicinsku skrb za ranjene policajce. Rekao je da je napad bio dio podlih neprijateljskih planova za destabilizaciju Pakistana i obećao da će poraziti terorizam.

Abdul Qudoos Bizenjo, najviši izabrani dužnosnik u Balučistanu, također je osudio bombaški napad.

"Teroristi koji izvode takve napade su neprijatelji Pakistana", rekao je i dodao da oni neće uzdrmati odlučnost policije te zemlje.

Play ponuda

Balučistan se dugo bori s pobunom Oslobodilačke vojske i drugih malih separatističkih skupina koje zahtijevaju neovisnost od središnje vlade u Islamabadu.

Vlasti tvrde da su ugušile pobunu, ali nasilje i dalje traje. Pokrajina je također bila izložena napadima militanata i pakistanskih talibana i grupe Islamska država.