BIZARNO: / FBI sumnjiči djevojku da je tijekom 'juriša' na Kapitol ušla u ured Nancy Pelosi i ukrala joj laptop - htjela ga prodati Rusima?

Svjedok koji je rekao da je Riley Williams glavna akterica krađe prijenosnog računala, još je otkrio da su mu prijatelji Amerikanke pokazali kako upravo ona uzima laptop iz ureda

18.1.2021.
19:03
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Trumpovi pristaše šokirali su cijeli svijet svojim jurišanjem na Kapitol i svime onome što su u zgradi Američkog kongresa tog dana radili. Poslije toga policija je skupa s FBI-jem molila građane, da ako imaju ikakve informacije o ljudima koje su tada doslovno provalile u Kapitol, da im to jave. Čak su objavili i fotografije "počinitelja".

Sada još jedna bizarna vijest stiže i SAD-a. Naime, protiv jedne žene, za koju se tvrdi da je 6. siječnja ušla u Kapitol, vodi se sudski postupak jer je osumnjičena za krađu prijenosnog računala iz ureda Nancy Pelosi, predsjednice Doma. Kako javlja CNN, sumnja se da je laptop htjela potencijalno prodati Rusiji. Riječ je o 22-godišnjoj djevojci Riley Williams.

No, nema naznaka da je prijenosno računalo zapravo ukradeno iz ureda Nancy Pelosi te je sve još pod istragom.

Htjela je laptop prodati Rusiji?

Williams je identificirana preko videa snimljenog unutar zgrade Kapitola dok je ljude usmjeravala "gore" u ured Nancy Pelosi. Svjedok koji je rekao da je Riley Williams glavna akterica krađe prijenosnog računala, još je otkrio da su mu prijatelji Amerikanke pokazali kako upravo ona uzima laptop iz ureda. Inače, svjedok je muškarac koji je prije bio u ljubavnoj vezi s 22-godišnjakinjom.

"Williams je namjeravala računalo poslati prijatelju u Rusiji koji je kasnije planirao laptop prodati ruskoj inozemnoj obavještajnoj službi SVR-u. Slanje računala u Rusiju je propalo zbog nepoznatih razloga, a Williams taj laptop još uvijek ima kod sebe ili ga je uništila", rekao je svjedok.

Riley Williams ne tereti se za krađu već samo za nasilni ulazak u Kapitol i nasilno ponašanje. Optužbe su to s kojima se ona, ali i mnoštvo drugih Trumpovih pristaša koji su sudjelovali u opsadi Kapitala moraju suočiti. Kako javlja CNN, FBI-ju se čini da je Williams pobjegla i deaktivirala sve svoje račune na društvenim mrežama.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali