Sydney / 35.000 dolara kazni zbog 'korona-mise' u crkvi čiji je pastor proglasio: 'U ime Isusovo zabranjujemo sve lockdowne!'

Image
Foto: društvene mreže

Policija je intervenirala nakon mnoštva pritužbi da se na bogoslužju ne poštuju epidemiološke mjere

23.8.2021.
22:05
društvene mreže
VOYO logo

Policijski službenici Novog južnog Walesa u Australiji intervenirali su nakon što su doznali za bogoslužje crkve "Kristovog veleposlanstva" u četvrti Blacktown u nedjelju u 19.30 po lokalnom vremenu.

Policija je priopćila, prenose australski mediji, da se okupilo do 60 ljudi, da nije bilo QR kodova, te da je nemali broj vjernika bio iz četvrti i mjesta koja trenutno u Australiji slove za područja visokog broja zaraženih koronavirusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australski mediji navode i to da je snimka, koja je u međuvremenu izbrisana s društvenih mreža, pokazivala da je pastor Marvin Osaghae kazao:

"U gradovima Novog južnog Walesa u ime Isusa proglašavamo sve lockdowne gotovima. U ime Isusa odbijamo svaki lockdown u našim gradovima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Regionalni ministar unutarnjih poslova David Elliott rekao je da je "ostao bez riječi" okupljanjem takve vrste, te je dodao da kulturalna različitost nikako ne može biti izlika za okupljanja koja mogu postati izvor "izrazitog širenja virusa".

Policija je 30-ero vjernika odrezala po 1000 australskih dolara kazne svakome, a crkvi još 5000 australskih dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Blacktowna Tony Bleasdale rekao je tom prilikom:

"Da se u ovakvim vremenima okuplja 50 ili 60 ljudi, znajući važnost i probleme oko delta varijante, apsolutno je nečuveno, apsolutno odvratno, apsolutno bezobzirno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i to da je bila riječ o "činu gluposti".

Regionalni šef policije rekao je i to da su policajci i velika većina građana "izrazito frustrirani" ovakvim ponašanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo