Snoopy proglašen najutjecajnijim psom

Pas Charliea Browna iz popularnog stripa Peanuts proglašen je najutjecajnijim psom u pop-kulturi, što ni ne čudi s obzirom na popularnost i utjecaj stripa genijalnog Charlesa Schulza.

Jedan od glavnih aktera popularnog stripa Peanuts, Snoopy, proglašen je najmoćnijim psom u pop kulturi. Ovu laskavu titulu dodijelio mu je Američki kinološki klub.

Preko 76.000 online glasača sudjelovalo je u izboru za najutjecajnijeg psa u pop kulturi. Kandidati su bili odabrani iz popularnih televizijskih serija, filmova, književnost, sporta i umjetnosti.

Snoopy, naoko lijeni pas Charliea Browna, na kraju bi se uvijek pokazao poduzetnijim i pametnijim od svog gazde. Ovaj popularni lik iz stripa stvorio je Charles Schulz, koji je preminuo prije devet godina.

Peanuts su dugovječan strip, koji je kroz 50 godina svog postojanja prati baby boom generaciju. Strip je izlazio u 2.600 novina i preveden je na 21 jezik. Vjeruje se da je njegova dnevna čitanost bila najveća u povijesti stripa.

Snoopyja slijedi Reveille, maskota Texas A&M sveučilišta, a na trećem mjestu nalazi se Scooby Doo, popularni pas iz crtića.

1. Snoopy
2. Reveille
3. Scooby Doo
4. Eddie iz Frasiera
5. Maleni plišani psići
6. Slika Psi igraju poker C. M. Coolidgea
7. Pjesma How Much is that Doggie in the Window
8. Georgetownov Jack the Bulldog
9. Pjesma Who Let the Dogs Out
10. Brian Griffin iz animirane TV serije Family Guy

Povratak na Net.hr