SIPA ispituje poslovanje Miškovića sa Dodikom i Vladikom Grigorijem?

Predsednik RS postao nervozan

Bosanska državna Agencija za istrage i zaštitu, SIPA, vodi istragu o sumnjvim poslovima Milorada Dodika i njegovih najbližih stranačkih i poslovnih saradnika,saznaje Trojka.

Dokument koji sam objavio dokazuje da je Milorad Dodik u slučaju Novković-Dodik-Hypo pod istragom istražnog tima CSI Hypo, koji je poseban istražni tim Austrije, formiran pre nekoliko godina za slučaj Hypo – kaže za Trojku novinar iz Zagreba Domagoj Margetić i dodaje da je poraz Dodikove stranke SNSD na lokalnim izborima pokazao da građani RS nemaju više toliko poverenja u Dodika i njegove ljude.

Izvori iz istrage koja se vodi u BiH i Republici Srpskoj kažu da je nedavno hapšenje Miroslava Miškovica dodatno zabrinulo Dodika.

Opšte je poznato da je Mišković sa Dodikom veoma blisko sarađivao i poslovao. Posebno su zanimljiva ulaganja i investicije Delta Holdinga u RS, to je bio model preko kojeg je oprano mnogo “crnih” para” – objašnjava naš izvor.

Ko je Vladika Grigorije?

Mišković je u nekoliko navrata donirao eparhiju Vladike Grigorija, bliskog Dodikovog prijatelja i to je , takođe, predmet koji SIPA BiH posebno ispituje i istažuje, saznaje Trojka.

Inače, Episkop Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske, Vladika Grigorije u američkim depešama koje je objavio Wikiliks opisan je kao “ključni igrač u okviru Srpske pravoslavne crkve” koji ima “značajan uticaj na političkoj sceni u BiH zahvaljujući vezama na lokalnom i nacionalnom nivou, posebno sa premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom“.

Nešto ne štima?

Da se obruč oko Dodika i njegovih poslovnih saradnika steže pokazuje i njegova sve izraženija nervoza i otvoreni sukob sa svakim ko kritikuje njega i njegovu stranku, kaže naš dobro obavešteni sagovornik. On objašnjava da je Dodik najpre na sve načine pokušavao da privoli vlasnika najuticajnije tamošnje televizije TVBN, Vladimira Trišića da se stavi u službu njega i njegove stranke, a kada mu to nije pošlo za rukom ušao je u otvoreni rat sa ovom televizijom i njenog vlasnika nazvao izdajnikom i stranim plaćenikom.

Predsednik SDS Mladen Bosić kazao nam je da poziva Milorada Dodika da njih dvojica kao predsednici dve najveće stranke u RS javno saopšte šta od imovine poseduju.
I ne samo mi već i članovi naše uže porodice i na koji način je ta imovina stečena. Krupni kriminalci u RS su pod zaštitom vrha vlasti i to je nažalost činjenica – kaže Bosić.

Povratak na Net.hr