Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Danas /

Sačuvajte vitamine i minerale u povrću

Za vruće dane, lagano povrće kojem ste sačuvali hranljive tvari

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Da biste sačuvali vitamine i minerale koji se nalazu u svježem povrću, povrće perite brzo (nemojte namakati), osušite ga i spremite u za to određeni odjeljak u hladnjaku. Kad je to god moguće upotrijebite povrće neoguljeno - korjenasto povrće je bolje oprati četkom nego strugati. Odrezane površine nakapajte limunovim sokom da ne tamne. Od ljuski i odrezanih dijelova, kao što je vrh mrkve, mogu se napraviti začini.

Povrće kuhajte u posudama od nerđajućeg čelika. Kuhanjem se mnogi vitamini unište. Da biste gubitak sveli na minimum kuhajte povrće na pari, a ne u vodi ili, što je još bolje, koristite mikrovalnu pećnicu. Tako se povrće brzo kuha uz vrlo malo vode, pa zadržava boju i hranjive vrijednosti. Manje kuhano povrće ukusnije je od prekuhanog. Vodu u kojoj se kuhalo povrće upotrijebite za temeljac.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike