OPET U FOKUSU / Predsjednica, premijerka ili samo influencerica? Vraća li se Kolinda Grabar Kitarović u politiku?

Nakon gubitničke izborne noći prije tri godine, isprva se nije puno pojavljivala, tek tu i tamo pokazala je srednji prst Miroslavu Škori, posjetila koje sportsko natjecanje, podržala Ukrajinu ili tako nešto. Ali zadnjih mjeseci puno češće

15.2.2023.
23:09
VOYO logo

Gospodin Blažević od kojeg smo se danas oprostili je itekako volio glavnu junakinju naše sljedeće priče. Ne samo jer je lijepa u p.m. kako je govorio, nego jer Hrvatima daje zajedništvo a Hrvatskoj posebno mjesto u svijetu. Ona je Kolinda Grabar Kitarović, i opet je u fokusu svih medija. Jučer se pojavila na nogometnoj utakmici u Parizu u majici - Na Parku Prinčeva ja sam kraljica, i boli me pipi.

I sada je glavna tema: vraća je li se bivša predsjednica u politiku i u kojem svojstvu? Može li ugroziti Plenkovića, Milanovića ili možda ipak Jensa Stoltenberga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Boli me pipi do Ruth Bader Ginsberg. Cijela država strepi koju će majicu iduću izvaditi iz ormara.

Image
HASHTAG JE SVE /

Kolinda se pojavila na utakmici PSG-a i Bayerna i oduševila natpisom na majici

Image
HASHTAG JE SVE /

Kolinda se pojavila na utakmici PSG-a i Bayerna i oduševila natpisom na majici

"Poruka na majici vrlo je neukusna, doista ne znam što se događa", rekla je saborska zastupnica MOST-a Marija Selak Raspudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svakako se trudi da se vrati u politiku nakon propalih ambicija u NATO-u", rekao je predsjednik NS Reformista, Radimir Čačić.

"Ona doslovce kaže da ju boli pipi i da kao ima li tko tko me želi angažirati, da li sam nekome zaimljiva, fali li vam kandidata", smatra komunikacijski stručnjak Krešimir Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa to je super povratnički slogan, boli me pipi, jer to je zapravo spin off predsjednika našeg koji ima moto boli me kuki", rekao je bivši predsjednički kandidat Dario Juričan.

Nakon gubitničke izborne noći prije tri godine, isprva se nije puno pojavljivala, tek tu i tamo pokazala je srednji prst Miroslavu Škori, posjetila koje sportsko natjecanje, podržala Ukrajinu ili tako nešto. Ali zadnjih mjeseci puno češće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa je izašao slikoviti intervju. U kojem govori kako „više nije ranjena vučica nego napokon neovisna i svoja“ riječi iz Direkta od lani dobile su još veći značaj.

"Kada bih ponovila mandat ne bi puno mijenjala, radila bi do kraja, ali bih puno više vjerovala sebi i svojem instintku nego nekim ljudima koji su bili oko mene", izjavila je Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I krenuli su naslovi. Bitka za Pantovčak nije više nezamisliva. Kakvu igru igra? Može li zaskočiti Milanovića slijeva ili možda Plenkovića s desna? Kada slijedi povratak?

"Na prvu se čini da bi joj možda lakše bilo biti predsjednica", rekao je Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Scenarij 1: Andrej Plenković odlazi na neku važnu funkciju u Bruxelles, kreće bitka za HDZ 2024. Ona pobjeđuje u napetoj završnici nekog Gordana Jandrokovića ili Ivana Anušića. Postaje nova predsjednica stožerne stranke.

"Ona savršeno odgovara profilom ajmo reći. Ima šanse, ako stranka odluči da joj treba jedno takvo lice", istaknuo je Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je moguće, ali nije vjerojatno jer u HDZ-u su Kolnidu odavno pročitali. Kolinda je najbolji primjer one vrste političara koji su svedeni samo na osobnu ambiciju", istaknuo je Čaćić.

Scenarij 2: U drugom krugu utrke za Pantovčak 2025 pobjeđuje Zorana Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je više otišla u ovu jednu drugu nišu celebrity političara, političara koji nisu dijelom ozbiljne europske niše", istaknula je Ankica Mamić, komunikacijska stručnjakinja.

A ovo je boli me pipi geneza. Kad se otvarao pelješki most objavila je ovu fotografiju kako sjedi na asfaltu, pa su proizvođači tog pića to iskoristili i objavili sličnu grafiku uz natpis Topim se i od vrućine i od ponosa i #bolimepipi. Isto i nakon katarske fotograije u nošnji, Zamišljam iduće kolo i #bolimepipi. Eto sinoć je ona očito prihvatila foru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U vrijeme dok je bila predsjednica imali ste osjećaj da govori što joj drugi propisuju ili pišu, sada stvara svoj glas", ističe komunikacijska stručnjakinja Nikolina Borčić.

"Vidim da se dobro zabavlja i ne vidim ništa loše u tome", istaknula je Dalija Orešković, saborska zastupnica Centra

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ranjene vučice do kraljice parka prinčeva – nove epizode tek slijede.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo