RTL DANAS DOZNAJE / Uskoro odluka o optužnici USKOK-a protiv 4 bivša ministra i ostalih: Troje se već nagodilo...

U srijedu zagrebački Županijski sud o optužnici protiv Horvata, Tolušića, Aladrovića i Miloševića. RTL doznaje - postupak će se razdvojiti

26.12.2022.
19:14
VOYO logo

Četiri nekad velika kapitalca sada su u velikim problemima. Bivša pomoćnica nekadašnjeg ministra Darka Horvata pred USKOK-om je sve prva priznala. I u studenom se nagodila s tužiteljima. I to na 11 mjeseci zatvora.

"Nakon što presuda postane pravomoćna, moja klijentica može započeti s izvršavanjem kazne, odnosno s radom za opće dobro na slobodi, gdje će to biti ta odluka je u ingerenciji Ureda za probaciju Ministarstva pravosuđa", izjavila je odvjetnica Ane Mandac, Željka Pokupec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ČEKA SE OPTUŽNICA /

USKOK završio istragu protiv četvorice bivših ministara, Darko Horvat zapleo se na ispitivanju

Image
ČEKA SE OPTUŽNICA /

USKOK završio istragu protiv četvorice bivših ministara, Darko Horvat zapleo se na ispitivanju

Nakon Mandac, s USKOK-om dogovor su postigli i, kako doznajemo, još dvije osobe i to bivši državni tajnik Velimir Žunec i tadašnja ravnateljica Uprave za potpomognuta područja Katica Mišković.

Horvatova odvjetnica poručuje kako poziv za optužno vijeće prekosutra još nije dobila. No već ranije je za RTL Danas govorila u kojem će smjeru ići Horvatova obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Višnja Drenški Lasan, Horvatova odvjetnica, još 26. listopada izjavila: "Svakako će obrana optuženog Darka Horvata preispitati tu optužnicu s osnova da li se ona temelji na zakonitim ili nezakonitim dokazima."

S obzirom na sada već tri sporazuma s USKOK-om, bivši članovi Vlade mogli bi imati sve više problema. Jer osim njih, ostao je još samo gradonačelnik Županje - Damir Juzbašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U odnosu na sjednicu optužnog vijeća određenu za srijedu,- pretpostavljam da će se postupak razdvojiti u odnosu na optuženike koji su postigli sporazum. Međutim, pričekajmo srijedu kada ćemo vidjeti što će se dogoditi", rekla je Željka Pokupec, odvjetnica Ane Mandac.

USKOK-ova optužnica odnosi se na razdoblje 2018. i 2019. Šteta se procjenjuje na 2,6 milijuna kuna. Najveći dio odnosi se na zloupotrebu bespovratnih sredstava. Iz Horvatovog slučaja proizašla je istraga protiv Josipa Aladrovića kojeg se tereti za pogodovanje prilikom dvaju zapošljavanja dok je bio ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinskog osiguranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivša Horvatova pomoćnica Ana Mandac već se nagodila u slučaju Josipe Rimac gdje je dobila 10 mjeseci uvjetne kazne. Za ovaj slučaj - ako se prihvati nagodba - 11 mjeseci koje će se mijenjati radom za opće dobro. Jedan dan zatvora - 2 sata rada.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo