JELENKO KREŠO / Pravosudni policajci najavljuju štrajk: 'Radit ćemo najnužnije. Puštati na slobodu i zaprimati, nema izvođenja zatvorenika'

Image

'Ja 20 godina slušam obećanja od raznih ministara, sve što do sada obećavaju nema izvršenja', govore iz Sindikata pravosudne policije

19.5.2023.
19:45
VOYO logo

Pravosudni policajci najavljuju štrajk. Sljedeći tjedan će imati konferenciju za novinare. U petak će se okupiti pred ministarstvom i iznijeti svoje zahtjeve. Podršku zatvorskim čuvarima u borbi za prava, eto, daju i oni koje čuvaju - zatvorenici. Reporterka Ivana Ivanda Rožić razgovarala je s Jelenkom Krešom iz Sindikata pravosudne policije.

Kako će izgledati štrajk u zatvoru?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo pripreme, dajemo zahtjev za mirenje, konferenciju za novinare, prosvjed i s pravnim timom gledamo na koji ćemo način provesti štrajk. Radit ćemo samo najnužnije osobe, koji se puštaju na slobodu ćemo pustiti, osobe koje zaprimamo ćemo zaprimati. Nema izvođenja zatvorenika, bolnice ćemo, što nije hitno, pozvat ćemo članove da ne izvode, jednostavno ćemo stati", kazao je.

Hoće li zatvorenici imati pravo na posjete?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isto ćemo, zamolio bih sve ljude koji dolaze u posjetu i zatvorenike i sve za razumijevanje. Ja 20 godina slušam obećanja od raznih ministara, ovo je prelilo, sve što do sada obećavaju nema izvršenja", govori Krešo.

Više pogledajte u nastavku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo