neugodno iznenađen / Otišao u BiH popraviti auto, a dobio kaznu od 500 eura. 'Jeftinije je i do 90 posto'

Samo prošle godine u Hrvatsku je cestovnim putem ušlo i izašlo oko 51 milijun putnika, izdano je vise od 10 000 carinskih prekršaja u putničkom prometu a naplaćeno je i preko 16 milijuna eura kazni

17.3.2023.
21:00
VOYO logo

Mislio je da će proći upola jeftinije, a na kraju ga je koštalo mnogo skuplje. Slučaj je to jednog vozača - koji je servisirao svoj automobil preko granice.

Istina, jeftinije je, ali radove treba prijaviti carini - u suprotnom prijeti vam kazna od 500 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trebinje - omiljena dubrovačka automehaničarska destinacija. Gradić smješten na samom jugu Hercegovine udaljen tek pola sata vožnje od starih dubrovačkih zidina. I dok hrana ovdje nije nešto jeftinija u odnosu na Hrvatsku, popravak automobila je - i to skoro pola!

"Razlike su, pogotovo na uslugama, tipa zamjena je kod nas dosta jeftinija", govori Vaso Tarana, vlasnik automehaničarske radionice u Trebinju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je svoj obrt otvorio još 1997., a klijenti mu dolaze čak i s Pelješca. Ušteda za hrvatske mušterije je ogromna jer neke su stvari ovdje jeftinije i do nevjerojatnih 90 posto!

"Pogotovo tko ima više auta na godišnjoj razini izađe velika suma novca", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ima svoj đir /

Konavoka Luce prva je automehaničarka u dubrovačkoj obrtničkoj školi: 'Mušterije se na prvu iznenade'

Image
ima svoj đir /

Konavoka Luce prva je automehaničarka u dubrovačkoj obrtničkoj školi: 'Mušterije se na prvu iznenade'

No, u hrvatskoj carini su prilično jasni! Popravci automobila preko granice moraju se prijaviti carinskom deklaracijom i ta uredba nije od jučer. Ukoliko to ne učinite, očekujte kaznu.

"Carini se treba prijaviti unos sve robe iznad 300 eura pa i ti auto-dijelovi dijele sudbinu sve ostale robe koju putnik sa sobom nosi i kao takvu su dužni ju prijaviti carinskom službeniku", ističe Jure Ursić, predstojnik Graničnog carinskog ureda Karasovići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo prošle godine u Hrvatsku je cestovnim putem ušlo i izašlo oko 51 milijun putnika, izdano je vise od 10 000 carinskih prekršaja u putničkom prometu a naplaćeno je i preko 16 milijuna eura kazni!

Ova vijest u Dubrovniku je dočekana na nož! Jer možda imaju višak apartmana, ali na jugu i dalje gledaju kako uštediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudeći po broju dubrovačkih tablica koje smo zatekli u trebinjskim automehaničarskim radionicama, ovih dana prema Lijepoj našoj sprema se pravi val krijumčara auto-dijelova koji možda još ni ne znaju da su preko noći postali tzv. šverceri!

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo