OGLAS

BROJNA DOGAĐANJA / Od ljetne destinacije, sve više postajemo cjelogodišnji hit. Za blagdane se očekuje 600.000 noćenja turista

Ljetna smo destinacija, ali sve više postajemo cijelogodišnji hit. Iako se od pandemije turizam u zimskom dijelu godine nije oporavio, sada se očekuje znatno veći broj gostiju pa je Ida Balen provjerila prate li takve najave i rezervacije u hotelima i apartmanima

28.11.2023.
8:30
VOYO logo

Dok je ljetna sezona još lani premašila turističke brojke iz rekordne 2019., Hrvatska nikako da vrati blagdanske goste. S pandemijom su izgubili naviku dolazaka u vrijeme blagdana. No, konačno se vraćaju. Najveća opatijska hotelska grupacija za božićne će blagdane otvoriti 8, za novogodišnje praznike 11 hotela. 

"Predivno je, uvijek smo oduševljeni kako je šik. Dolazimo u listopadu, studenom ili prosincu jer je uvijek predivno, a pogotovo u prosincu kad je advent", govori nam Nadia iz Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Privlači nas jer je mjesto lijepo, ugodni ljudi, odličan hotel. Park Angiolina je fenomenalan", dodaje Marko iz Slovenije.

Zadovoljni su i u Lovranu, brojne su sobe već rezervirane, očekuje se da će krajem prosinca sve biti pune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠTETA ILI KORIST? /

Kruzer s 1900 turista uplovio u Rijeku, koliko potroše kad siđu s grdosije? 'Ne može se reći da su to kupci'

Image
ŠTETA ILI KORIST? /

Kruzer s 1900 turista uplovio u Rijeku, koliko potroše kad siđu s grdosije? 'Ne može se reći da su to kupci'

"Mogu reći da ove godine, za razliku od godina poslije korone, je prva godina da se turizam oporavlja. S gledišta našeg hotela, gosti dolaze u ozbiljnim brojevima za blagdane za Božić i novu godinu", rekao nam je Anto Rukavina, direktor hotela u Lovranu.

Sezona ustvari nije ni završila, zbog lijepog vremena postala je cjelogodišnja, a za blagdane se očekuje oko 600 tisuća noćenja, što je 32 posto više nego lani. Podaci su to proizišli iz ankete Udruge poduzetnika u hotelijerstvu, a poklapaju se s onima Hrvatske turističke zajednice, prema kojima će od 23. prosinca do 8. siječnja biti ostvareno 565 tisuća noćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gostima se nude brojna adventska događanja, raspituju se za dočeke na otvorenom i u hotelima. Oni koji u Hrvatskoj nisu bili ranije - najčešće, kažu, dolaze po preporuci.

"Netko mi je rekao da je ovdje predivno. Vrlo je čisto, prijateljski. Jako mi se sviđa. Nije skupo", kaže nam Chan koji je stigao iz Kine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporavak zimske sezone osjećaju i iznajmljivači. Vraćaju im se stari, ali sve više apartmane rezerviraju i novi gosti.

"Imam rezervacije od 11 dana, tri dana, dva dana, to je u redu. I popunjeno je, ovi ostaju vjerojatno se provesti za vrijeme blagdana, odnosno, našeg adventa koji je jako lijep u Opatiji", govori Desanka Juraga, vlasnica apartmana u Opatiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činilo se da je 2019. u ovom periodu nedohvatljiva. Opatija se okitila, sa stilom će dočekati povratak turista.

Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Brak na prvu
Dosje Jarak
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Sluga naroda
Zlatni dečko
default_cta
Megadance
Južni vetar
Gabby
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Oklada stoljeća
VOYO logo

Telegram

Telegram

Image

Kako bi superjeftini električni automobili mogli pokrenuti opći trgovinski rat između Kine i Zapada, i zašto je Europa posebno na udaru