OGLAS

NA HVARU / Nedjelja, kiša, skrivena hvarska uvala, radnici i mehanizacija: RTL otkrio - Frane Barbarić počeo rušiti bespravnu vilu

Točno tjedan dana od kada je smijenjen sa čela HEP-a Frane Barbarić počeo je rušiti bespravnu vilu koja ga je, barem formalno, stajala pozicije. Ekskluzivno je to na Hvaru otkrila Dragana Eterović, a uklanja li vilu, koju je ilegalno izgradio, o svom trošku kao što je najavio?

10.12.2023.
19:26
VOYO logo

U skrivenoj hvarskoj uvali kiši i nedjelji usprkos, stigli su radnici i mehanizacija. Prozori i vrata Barbarićeve vile već su demontirani. Bager je stigao, pripreme su počele, a Frane Barbarić kao što je najavio, sam je počeo uklanjati bespravnu gradnju na Hvaru.

Državni inspektorat izdao je rješenje o rušenju, a iako se Frane Barbarić žalio sud je odbio njegovu žalbu, posla se uhvatio sam. Najavio je da će rušenje biti o njegovom trošku, a radove rušenja obavlja ista tvrtka koja je bespravnu vilu i gradila. Mještani Jelse svejedno su skeptični oko rušenja vile i cijele situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da je neki obični smrtnik to bi odmah bilo završeno, ali s obzirom na funkciju, kod nas to može potrajati godinama. Ovako će se nešto riješiti, pa i papiri”, rekao je mještanin Boško Milijanović.

Image
UPRAVO /

Vice Oršulić naslijedit će Franu Barbarića na čelu HEP-a! Trebao bi biti predložen na Vladi

Image
UPRAVO /

Vice Oršulić naslijedit će Franu Barbarića na čelu HEP-a! Trebao bi biti predložen na Vladi

“Nema dozvole, sagradio je kuću. Nije stara kuća. Stara kuća je bila štala ili za mreže čuvati,” smatra Goran Balen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik Jelse pod koju spada uvala s Barbarićevom bespravnom vilom tvrdi za sve ilegalne graditelje vrijedi isto.

"Mi smo i prije rekli I pozvali sve stanovnike, pa i Franu Barbarića da poštiva sve pravomoćne odluke i da zakone treba poštivati i predmetnu nekretninu ukloni u što kraće mogućem roku“, rekao je Nikša Peronja (SDP), načelnik Općine Jelsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sad već bivši predsjednik uprave HEP-a dosad se oglušio na nekoliko rješenja inspektorata, a čak tri kazne u iznosu od gotovo 30 000 eura nije platio. U petak komunalni redari obišli su vilu, a nije bilo ni radnika ni bagera.

“Mi smo u petak poslali komunalne redare koji su bili na samom licu mjesta. Još u petak se nije ništa događalo nije bilo nikakvog rušenja. U međuvremenu nas nitko nije kontaktirao niti mislim da je trebao jer je to stvar građevinske inspekcije i županijskog ureda u Hvaru koji izdaje građevinske dozvole", kaže Peronja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog cijele afere bespravne gradnje u uvali Sinjava Frane Barbarić ostao je bez pozicije, zaradio je kaznenu prijavu, a uskoro ostaje i bez vile.

Hell's kitchen
Dosje Jarak
Brak na prvu
Poseta
Obiteljske tajne
default_cta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Čovjek zvan Ove
Južni vetar
default_cta
Minari
Priča o čarobnjaku
Bohemian Rhapsody
Ljubavna zamka
Potraga Zvadlav
default_cta
VOYO logo