BURNO U ŠVEDSKOJ / Najčudniji Eurosong dosad: Nizozemcu prijeti diskvalifikacija, Izraelka među favoritima, a što je s Lasagnom?

Izraleska predstavnica Eden Golan neočekivano je skočila na drugo mjesto kladionca. Zvižduci s probe ponovili su se i na nastupu, za čije je vrijeme u nekim zemlja prekinut i prijenos

10.5.2024.
19:44
VOYO logo

Druga polufinala večer Eurosonga donijela je veliki obrat. Mjesto švicarskog predstavnika Nema, dosadašnjeg glavnog konkurenta Baby Lasagne, preuzela je Izraelka Eden Golan. Tome su prethodili neobični događaji, a dan uoči finala novi skandal.

Od nepoželjne do glavne konkurentice Baby Lasagni, izraleska predstavnica Eden Golan neočekivano je skočila na drugo mjesto kladionca. Zvižduci s probe ponovili su se i na nastupu, za čije je vrijeme u nekim zemlja prekinut i prijenos, ali pogreška talijanske televizije koja je objavila rezultate glasanja pokazala je drukčije razmišljanje dijela Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brzo su krenula opravdanja da je riječ o zabuni jer su mislili da glasaju za svoju državu koja, da bi stvar bila bizarnija, direktno prolazi u finale. Unatoč svemu, Izraleka je slavila. "Jako sam uzbuđena što ću još jednom izići na pozornicu i sa svima podijeliti dio svoje ljubavi", rekla je Izraelka Eden Golan.

Atmosferu na konferenciji za medije promijenilo je jedno pitanje. "Jeste li ikada pomislili da time što ste ovdje dovodite u opasnost druge sudionike i javnost?", pitao ju je novinar na konferenciji. No, nakon pitanja rečeno joj je da ne mora odgovoriti na to pitanje ako ne želi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'VIDIŠ TATA...' /

Nizozemski predstavnik o teškom djetinjstvu: Odgajali su ga brat i sestra, a evo što mu je bila inspiracija

Image
'VIDIŠ TATA...' /

Nizozemski predstavnik o teškom djetinjstvu: Odgajali su ga brat i sestra, a evo što mu je bila inspiracija

"Zašto ne?", dobacio joj je nizozemski predstavnik Joost Klein. U trenutku kad je krenula odgovarati na pitanja, glavu je pokrio zastavom. Taj je incident prvotno prošao bez previše pozornosti da bi se dan uoči finala, dogodio u povijesti nezapamćen slučaj. Nizozemac je izišao na pozornicu, ali se na probi nije pojavio. Spominje se navodna tučnjava s članom izraelske delegacije, a moguća je i diskvalifikacija.

Izraelci su razočarani ponašanjem prema njihovoj predstavnici. "Neki ljudi nisu profesionalni. Vidjele smo, neki izlaze tijekom nastupa Izraela ovdje u press centru i u publici također. Pokušavamo se usredotočiti na dobre stvari i podržati Eden koliko god možemo", rekao je Tal iz Izraela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Baby Lasagnu zasigurno je razveselila vijest da nastupa 23. jer poznato je da kasniji nastup pozitivno utječe na glasove publike. A večeras ga čeka možda i ono najvažnije, a to je druga proba, nakon čega žiri daje svoje bodove.

Zna se da njegov tim čine članovi obitelji i prijatelji, jedan od njih je i njegov pr-ovac. Spojila ih je ljubav prema Tončiju Huljiću, koji im je i javno uputio podršku, a danas proživljavaju svoje najluđe snove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Marko je jako dobar imitator, jako loš kuhar i u biti jako zabavna osoba. Dok se kamere ugase, dok nema nikoga mi smo uvijek mi. Smijemo se u našoj sobi, družimo se zajedno i još uvijek ne možemo vjerovati što se događa", rekao je PR menadžer Baby Lasagne, Krešimir Šustić.

Dan uoči finala u Malmeu je burno, ali Baby Lasagna je miran i spreman za sutrašnju noć odluke!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo