Namirnice:
4 srednje velike žute okrugle bućice; ¼ šalice (60 ml) vode, ½ šalice (95 g) kuhane riže, 2 šalice kreme od curryja, 1 žlica svježeg korijandra, sitno nasjeckanog, 1 zelena jabuka, sitno narezana, 1 mala tikvica, sitno narezana, 1 mala mrkva, sitno narezana, 60 g mladih šampinjona, razezanih na tanke ploške, 155 g šparoga, nasjeckanih, 2 žličice grožđica, ¼ žličice garam masale, 60g maslaca, rastopljenog;
Postupak:
1. Zagrijte pećnicu na 210°C. Odrežite vrh svake bućice, stavite ih na stranu. Izdubite sjemenke i bacite. Posložite bučice u srednje veliku vatrostalnu posudu, stavite odrezane vrhove. Dodajte vodu i čvrsto prekrijte folijom, pecite 30 min. Izvadite iz pećnice, izvadite bučice, odlijte vodu pa posudu premažite rastopljenim maslacem ili uljem.
2. Pomiješajte rižu, kremu curryja, koriandar, jabuku, tikvicu, mrkvu, šampinjone, šparoge, grožđice, garam masalu i maslac, dobro promiješajte. Udubine buča napunite mješavinom riže i povrća. Poklopite vrhovima. Stavite u pripremljenu posudu i prekrijte folijom. Pecite 20 min ili dok se ne ispeče.