Prema riječima biologinje Susanne Warmuth i nutricionista Uda Pollmera, autora knjige "Leksikon najpopularnijih zabluda o namirnicama", sve što vam je potrebno da biste i vi kod kuće smiješali 10 litara zašećerenog karamel napitka jest 8,8 l vode, 1075 grama šećera, 90 g ugljičnog dioksida i 10 g strogo čuvane svjetske tajne ? miks arome sastavljen od listova koke, limete, kave, kakao destilata, tinkture listova mandarine, ekstrakta kore mimoze, malo cimeta, vanilije i nekoliko kapi eteričnih ulja.
No, budući da je to otkriće za nadobudne Nijemce bilo premalo, tim Warmuth-Pollmer je još dokazao da je fama o Coca-Coli prava marketinška varka. Navodno se recept za smeđi pjenušac u zadnjih 125 godina koncerna nekoliko puta mijenjao kada su se zbog zakonskih odredbi iz pića morali odbaciti sastojci alkohola i kokain, a sam sastav Coca-Cole danas varira od zemlje do zemlje.
Naravno, Warmuth i Pollmer bili su dovoljno uviđavni da se zadovolje pukoom spoznajom i ne odaju kako se do pojedinih sastojaka dolazi te kako se oni miješaju.