PROGOVORILI RADNICI AGROKORA: / 'Kakav god promet ostvarili, nije dosta. Izloženi smo mobingu'

Image

Posljednjih tjedana radnici koncerna Agrokor pratili su brojne vijesti o krizi najveće hrvatske kompanije koja zapošljava na desetke tisuća ljudi.

13.4.2017.
19:17
VOYO logo

Danas su ipak svima uplaćene plaće, koje će na računima biti sutra. Osim plaća, radnici su i dobili bonove u vrijednosti od 200 kuna za Uskrs.

Jedna je radnica kioska Tiska opisala kako se osjeća radeći taj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Izloženi smo tihom mobingu'

'Kakav god promet ostvarili, oni su nam govorili da je nedostatan. Radnici su izloženi zapravo tihom obliku mobinga, uskraćuju im se informacije koje su bitne za uspješan rad tako da. Postoji hijerarhija na kojoj svi znaju što će se dogoditi, a do radnika ne dolazi nikakva informacija tako da su suočeni tek na dan stupanja na snagu nečega da moraju još i to odraditi primjerice. Vrlo teška situacija za radnika. Svi smo u strahu od javnog istupanja jer svi imamo obitelji i svima nam je stalo da naša tvrtka bude ono što je bila nekad', rekla je radnica koja već 30 godina radi za plaću od 3000 kuna.

Loše je krenulo kad je Tisak ušao u Agrokor

Tvrdi da je sve krenulo po zlu kada je Tisak ušao u koncern Agrokor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Naš pad je počeo ulaskom u koncern Agrokor. Tada smo svi znali da je to početak kraja. Unazad 5 godina kad je jedna osoba počela raditi 11, čak i 12 sati, to je postalo neizdrživo', ispričala je za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo