Prenatrpali ste smočnicu?

Kad ste zadnji put zavirili u smočnicu? Prepuna je prašnjavih staklenki pekmeza, ajvara, starih polupraznih sredstava za čišćenje, ucrvljenog brašna...

10.10.2000.
20:23
VOYO logo

Smočnica je, u biti, kralježnica svake kuhinje. Ukoliko je dobro uređena može vas izbaviti u bezbroj bezizlaznih situacija, primjerice, kada je vrijeme grozno i nema šanse da odete do dućana ili ste se našli u neugodnoj situaciji jer su se pojavili nenajavljeni gosti.

Budući da mnogi koji prelaze na manje masnu prehranu pretrpavaju smočnicu brojnim začinima i kuhinjskim novotarijama, najbolje je barem jednom mjesečno pregledati njen sadržaj. Vidjet ćete koje proizvode slabo koristite, a tijekom čišćenja vam možda sine neki novi recept ili ideja za sutrašnji ručak, ili shvatite kako uludo bacate novce na nepotrebne drangulije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razvrstajte stvari po policama - imajte jednu posebnu za spravljanje kolača. U njoj obavezno čuvajte brašno, smeđi i bijeli šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, med, ekstrakt vanilije, kakao i druge začine. Tu možete uključiti i suho voće i kokos. (Sjetite se koliko ste se puta iznervirali jer je ponestalo praška za pecivo ili šećera).

Ako baš morate imati brdo zaliha, probajte ih držati u boljem redu i razmislite koliko puta ste bacali pokvarene proizvode u smeće. I u hladnjaku se zna nagomilati milijun stvarčica - zar doista trebate tri vrste majoneze?
Hranu koju nitko ne voli nemojte baciti; ako je niste načeli poklonite je, samo pazite da nije pokvarena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne zaboravite, uz dobro složenu smočnicu, kuhanje će biti više igra, a manje briga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo