Potpuno neočekivane stvari za koje je sol izvrsna

shimmer fallback

Vjerojatno već imate svoja omiljena sredstva za čišćenje, koja ste isprobali i vjerujete u njihovu učinkovitost.

27.10.2014.
6:33
Play logo

Očistite bokal za filter kavu

U stakleni bokal za filter kavu dodajte četiri žličice soli, jednu šalicu usitnjenog leda i jednu žlicu vode. Nježno vrtite bokal dok vrtlog sadržaja ne očisti njegovu unutrašnjost i zatim ga isperite.

Uklonite nečistoće iz vaze

Pomiješajte trećinu šalice soli i dvije žlice octa. Smjesu rasporedite po unutrašnjosti vaze i pustite da odstoji 20 minuta. Nakon toga očistite unutrašnjost vaze i isperite. Za veće vaze povećajte količinu soli i octa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počistite razliveno jaje

Ispalo vam je jaje? Umjesto da pokušate zgrabiti klizavu iznutricu jaja, razliveni sadržaj jaje prekrijte sa soli i zatim obrišite papirnatim ručnikom.

Očistite hrđu s metala

Da biste uklonili hrđu sa škara ili upravljača bicikla, napravite smjesu od šest žlica soli i dvije žlice soka od limuna. Prekrijte zahrđalu površinu, istrljajte suhom krpom te isperite i posušite.

Uklonite mrlje od vina

Ako prolijete vino na pamučnu majicu, posipajte sol na mrlju da apsorbira tekućinu. Zatim namočite majicu u hladnu vodu na 30 minuta i potom isperite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uklonite neželjene mirise

Ako se želite riješiti neugodnog mirisa ribe s vaših ruka, pomiješajte sol i limun i time natrljajte ruke te ih isperite. Muči vas neugodan miris nakon rezanja češnjaka na dasci za rezanje? Posipajte dasku za rezanje sa soli i istrljajte lagano površinu daske zatim je isperite

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rashladite vino ili šampanjac

Na brzinu rashladite bocu vina ili šampanjca tako što ćete u kantu za hlađenje u slojevima složiti led i žlice soli sol dok smjesa ne dođe do grlića boce. Dodajte vodu i nakon 10 do 12 minuta piće će biti spremno za serviranje.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo